Opis
Mieszanka do wypieku KETO ciastek bezglutenowych 365 g Pięć Przemian
Bezglutenowa mieszanka do wypieku KETO ciasteczek maślanych bardzo łatwa w przygotowaniu - wystarczy dodać 1 jajko oraz 100 g masła.
PRODUKT BEZGLUTENOWY
NIE ZAWIERA DODATKU CUKRU
Sposób przygotowania:
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego przestudzonego masła.
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rekach.
5. Ciastka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piec przez 12 - 15 minut w temperaturze 180°C
Składniki
Mąka migdałowa, erytrytol (substancja słodząca) mąka kokosowa, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 2202 kJ /526 kcal
- Tłuszcz: 40 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g
- Węglowodany: 24 g
- - w tym cukry: 2,3 g
- - w tym poliole 21 g
- Błonnik: 9 g
- Białko: 11 g
- Sól: 0,3 g
Kraj producenta: Polska
Producent: Pięć Przemian
Waga: 365 g
Informacja o alergenach: produkt zawiera orzechy.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Karol
Zdecydowanie najlepsze i najbardziej przypominające prawdziwe ciastka w wersji KETO. Można się pobawić i dodać pokrojoną w drobną kostkę gorzką czekoladę lub kakao. Mamy wtedy prawie "Pieguski". Ciastek wychodzi cała duża blacha. Polecam
milena.krupinska00@gmail.com
Mega smakowe ciacha, szybki i łatwy przepis, zdecydowanie polecam :)