Koszyk: (pusty)
do kasy suma: 0,00 zł

Chleb bezglutenowy z pestkami dyni 500g mieszanka do samodzielnego wypieku

Kod produktu: 10815
Producent: Pięć Przemian
Ocena: 5
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 16,70 zł 16.70
Wybierz ilość: szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Chleb bezglutenowy z pestkami dyni to mieszanka do samodzielnego wypieku dla miłośników domowej kuchni.

  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Producent: Pięć Przemian
  • Opakowanie jednostkowe: 1 szt. - 500 g
  • Jednostka sprzedaży: 1 szt.

Składniki:

Mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13%, mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj 2 łyżeczki ok. 10 g w kubku.
  2. Nagrzej piekarnik do 190°C.
  3. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można również posypać płatkami owsianymi, płatkami teff lub mielonym siemieniem lnianym.
  4. Wsyp mieszankę do misy.
  5. Powoli dolewaj 500 ml gazowanej wody, dokładnie mieszając.
  6. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i włóż do piekarnika na ok. 1,5 godziny.
  7. Po upieczeniu wyjmij chleb z pestkami dyni z brytfanki, zawiń w szmatkę i pozostaw do ostygnięcia.

Smacznego!

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna: 1559 kJ/373
  • Tłuszcz: 15 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g)
  • Węglowodany: 39 g (w tym cukry: 1,7 g)
  • Błonnik: 15 g
  • Białko: 16 g
  • Sól: 1,7 g

Informacja o alergenach: chleb bezglutenowy Pięć Przemian z pestkami dyni 500 g może zawierać alergeny – orzeszki.

Zalecane warunki przechowywania:

Mieszankę do wypieku chleba z pestkami dyni 500 g należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zdrowa żywność w smacznym wydaniu? Sprawdź bezglutenowe mieszanki do wypieków chleba i ciast oraz ziarno z naszej oferty.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

© Remedy Template by Maxsote
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium