Opis
Chleb bezglutenowy z pestkami dyni to mieszanka do samodzielnego wypieku dla miłośników domowej kuchni.
- Kraj pochodzenia: Polska
- Producent: Pięć Przemian
- Opakowanie jednostkowe: 1 szt. - 500 g
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki:
Mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13%, mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Sposób przygotowania:
- Wymieszaj 2 łyżeczki ok. 10 g w kubku.
- Nagrzej piekarnik do 190°C.
- Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można również posypać płatkami owsianymi, płatkami teff lub mielonym siemieniem lnianym.
- Wsyp mieszankę do misy.
- Powoli dolewaj 500 ml gazowanej wody, dokładnie mieszając.
- Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i włóż do piekarnika na ok. 1,5 godziny.
- Po upieczeniu wyjmij chleb z pestkami dyni z brytfanki, zawiń w szmatkę i pozostaw do ostygnięcia.
Smacznego!
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1559 kJ/373
- Tłuszcz: 15 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g)
- Węglowodany: 39 g (w tym cukry: 1,7 g)
- Błonnik: 15 g
- Białko: 16 g
- Sól: 1,7 g
Informacja o alergenach: chleb bezglutenowy Pięć Przemian z pestkami dyni 500 g może zawierać alergeny – orzeszki.
Zalecane warunki przechowywania:
Mieszankę do wypieku chleba z pestkami dyni 500 g należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zdrowa żywność w smacznym wydaniu? Sprawdź bezglutenowe mieszanki do wypieków chleba i ciast oraz ziarno z naszej oferty.
Dane techniczne
Bezglutenowe | BEZ GLUTENU |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Chleb bezglutenowy z pestkami dyni 500g mieszanka do samodzielnego wypieku





towar niedostępny

Buy this products now - pay for it in 30 days