Opis
Kraj Producenta: Polska
Producent: Cocofarm
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 345 g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki
Pestki słonecznika, len mielony odtłuszczony, olej kokosowy, nasiona sezamu, pestki dyni, nasiona słodkiej bazylii, migdały, ziarna lnu, mąka kokosowa, sól himalajska różowa, babka jajowata.
Chleb zmieniający życie – to mieszanka do samodzielnego przygotowania zdrowego chleba. Pełnowartościowe pieczywo bez zbóż i glutenu, jaj, nabiału, cukru i GMO oraz bez jakichkolwiek uszlachetniaczy, spulchniaczy czy konserwantów. Chleb stworzony z myślą o dietach zdrowotnych, sportowych, wegańskich, odchudzających i wszelkich odmianach zdrowego i świadomego stylu życia i odżywiania.
Szczególnie polecany dla osób zmagających się z nietolerancjami (m.in. laktozy, glutenu), z dysfunkcjami gospodarki hormonalnej (insulinooporność, PCOS, Hashimoto), dla diabetyków oraz osób zmagających się ze schorzeniami, w których wysoko przetworzona i przepełniona chemią, cukrem i skrobią żywność nie jest wskazana. Chleb zmieniając życie ma unikalny bilans makroskładników BWT (węglowodany - 5%, białko - 17%, tłuszcz ponad 70%), dobrany tak, aby służyć również osobom na dietach z ograniczeniem węglowodanów: LCHF, LOW CARB, Ketogenicznej (keto). Co więcej, proporcje makroskładników ułożone są tak, aby wpisywał się w ograniczenia związane z etapem adaptacji w diecie keto (ketoadaptacja).
Dla osób na dietach wegańskich i wegetariańskich stanowi źródło pełnowartościowego, roślinnego białka - ponad 17% BWT oraz 13% RWS.
Co czyni go bezkonkurencyjnym:
W wielu dietach z ograniczeniem węglowodanów ogromną niedogodnością jest konieczność unikania chleba. Dzięki mieszance nie musisz już rezygnować z jedzenia pieczywa. Unikać niezapomnianego smaku kromki ze smarowidłem, czy zapachu pieczonego chleba roznoszącego się w domu.
BEZ ZBÓŻ, BEZ DODATKU CUKRU, WEGAŃSKI, BEZGLUTENOWY.
2. Dołączony do opakowania olej kokosowy rozpuść np zanurzając saszetkę w gorącej wodzie.
3. Odczekaj min. 10 min. do czasu wchłonięcia wody i zgęstnienia mieszanki.
4. Dodaj olej kokosowy i wymieszaj masę używając miksera lub ręcznie.
5. Ciasto powinno mieć równomierne rozłożenie składników i odchodzić od dłoni.
6. Prostokątną formę (np. keksówkę 25 cm długosci0 posmaruj olejem kokosowym.
7. Posmarowaną tłuszczem keksówkę wypełnij masą, dociskając ją i wyrównując.
8. Piecz ok. 50- 60 minut z ustawieniem grzałki góra-dół.
9. Chleb jest gotowy kiedy przy stukaniu można usłyszeć głuchy, pusty odgłos.
10. Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia na min. 2 godziny.
Wartości odżywcze po przyrządzeniu w 100g produktu
Wartość energetyczna: 1258kJ/ 300kcal
Tłuszcz: 23,5 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,6 g
Węglowodany: 4 g
-w tym cukry: 1 g
Błonnik: 9,3 g
Białko: 13 g
Sól: 1,2 g
Informacja o alergenach: produkt może zawierać orzeszki ziemne, orzechy, nasiona sezamu.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym i ciemnym miejscu.
Sylwia Janicka
Nie wiem dlaczego. Ale piekłam go wg przepisu i był surowy w środku, więc wsadziłam go jeszcze do piekarnika. Piekłam go o 30 minut dłużej aż zrobił się brązowy i dalej maziuga w środku. :(
Katarzyna
Przygotowany wg przepisu na opakowaniu - nie upiekł się i był surowy w środku, mimo dopiekania chleb był do wyrzucenia
Martha
Dziwny posmak i tez mam wrazenie, ze jest troche surowy.