Opis
Kraj Producenta: Polska
Producent: Cocofarm
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 290 g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Brownie Mocy - długotrwała energia bez dodatku cukru i bez zbóż
To mieszanka przygotowana do sporządzenia pysznego ciasta odpowiedniego dla diety ketogenicznej, lchf, bezglutenowej, diabetycznej. Brownie Mocy można tez wykorzystać jako bazę do przygotowania innych deserów np. mufinek.
Składniki
olej kokosowy, erytrytol, miąższ kokosowy, kakao odtłuszczone, mąka kokosowa, mąka migdałowa, substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, naturalny aromat waniliowy, sól himalajska różowa.
Sposób przygotowania
1. Przygotuj 125 ml wrzątku oraz 3 jaja klasa M.
2. Dołączony do opakowania olej kokosowy rozpuść np. zanurzając saszetkę w gorącej wodzie.
3. Olej przelej do miski i intensywnie mieszając dodaj wrzątek.
4. Dalej mieszając dodaj jaja.
5. Do powstałej masy dorzuć mieszankę sypką i zmiksuj.
6. Dodaj 1 łyżeczkę soku z cytryny lub octu i wymieszaj. Możesz tez dodać ulubione bakalie.
7. Przelej masę do natłuszczonej i oprószonej mąką foremki 26 cm na 17 cm.
8. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz 25 min. -termoobieg.
9. Sprawdź patyczkiem czy ciasto się upiekło, w razie potrzeby piecz kolejne 5 min.
10. Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Możesz polać czekoladą.
Ciasto po upieczeniu przykryj i przechowuj w temp. pokojowej do 2 dni a w lodówce do 4dni.
Brownie w lodówce twardnieje.
Wartości odżywcze po przyrządzeniu w 100g produktu
Wartość energetyczna: 1216 kJ/292 kcal
Tłuszcz: 27 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
Węglowodany: 16 g
-w tym cukry: 2 g
- w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 14 g
Błonnik: 6 g
Białko: 8 g
Sól: 0,7 g
Informacja o alergenach: zawiera orzechy, może zawierać orzeszki ziemne i nasiona sezamu
Zakład produkcyjny wolny od glutenu, nabiału, produktów odzwierzęcych i GMO.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym i ciemnym miejscu.
Dorota
Świetna mieszanka do wykorzystania na różne sposoby. Ja wykorzystałam jako blaty do ciasta z kremem z mascarpone. Ciasto smakowało wszystkim.