Producent
Bezglutenowe
BIO ekologiczne
KETO i Low Carb
Nowość
Promocja
Słodziki naturalne
Już od lat nagłaśnia się kwestię szkodliwości cukru. Wpływa on niekorzystnie na zdrowie, powodując otyłość, cukrzycę, trądzik, próchnicę zębów, co też odbija się bezpośrednio na urodzie. Warto pamiętać także o właściwościach uzależniających tej substancji. Co zatem zrobić, jeśli lubisz wyłącznie słodzone napoje i nie wyobrażasz sobie smaku gorzkiej kawy o poranku? Sprawdź słodziki bio, zamienniki cukru, które są całkowicie wolne od sztucznych substancji niekorzystnie odbijających się na zdrowiu.
KETO LCHF
BEZ GLUTENU
KETO LCHF
BEZ GLUTENU
BIO
KETO LCHF
BEZ GLUTENU
KETO LCHF
KETO LCHF
KETO LCHF
- 1
- |
- 2
Jakie naturalne słodziki znajdziesz w naszym sklepie?
W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór naturalnych zamienników cukru, m.in. ksylitol, czyli alkohol cukrowy pozyskiwany z drzewa brzozy, który idealnie nadaje się do pieczenia ciast. Inne naturalne słodziki, które oferujemy, to stewia czy cukier kokosowy BIO 1000g. Stewia nie zawiera prawie żadnych kalorii, mimo że jest słodsza niż zwykły cukier, zaś cukier kokosowy zawiera ważne dla zdrowia pierwiastki, takie jak potas, żelazo, cynk i wapń.
Sprawdź słodziki bio dostępne w naszym sklepie i przekonaj się, że nie trzeba rezygnować ze słodyczy, by żywić się smacznie i zdrowo!
Zdrowe zamienniki cukru
Osoby, które odchudzają się lub po prostu chcą się zdrowo odżywiać i wprowadzić do swojej diety niskokaloryczne zamienniki cukru, w sklepie internetowym e-superfood.pl znajdą naturalne słodziki. Są to produkty dostępne w postaci sypkiej oraz płynnej, które mogą być stosowane do słodzenia herbaty, kawy, zimnych napojów, wypieków oraz różnego rodzaju deserów. W naszej ofercie dostępny jest nie tylko cukier trzcinowy czy kokosowy, ale także syrop klonowy, erytrol, melasa, ksylitol i stewia, która w wielu krajach na świecie znana jest pod nazwą zioła słodowego lub miodowego.
Jeszcze do niedawna dużą popularnością cieszyły się syntetyczne substancje słodzące takie jak sacharyna, aspartam czy cyklaminian sodu. Obecnie odchodzi się od nich na rzecz naturalnych słodzików kokosowych i trzcinowych, które pozwalają przełamać gorzki smak napojów oraz potraw bez zwiększania ich kaloryczności. Do słodzenia można też używać zamienników w postaci erytrolu, melasy, ksylitolu z brzozy oraz sproszkowanych liści stewii. Środki te są o wiele łatwiejsze do strawienia przez organizm, zawierają mniej węglowodanów i mają niski indeks glikemiczny. Dlatego mogą po nie sięgać bez obaw nawet osoby, które chorują na cukrzycę.