
Nowość
Promocja
Wyroby pszczele - miód, pierzga, pyłek pszczeli, propolis
Miody ekologiczne BIO
Miód jest jednym z najcenniejszych i niepowtarzalnych naturalnych produktów. Jego dobroczynne właściwości znane są już od około 4 tysięcy lat. Swoje zastosowanie znalazł w leczeniu różnych schorzeń a także w kulinariach oraz kosmetologii. Istnieje wiele rodzajów miodu, odróżniają się one od siebie barwą, smakiem, aromatem konsystencja oraz rodzajem krystalizacji. Wymienione cechy zależą od pochodzenia i surowców zbieranych przez pszczoły.
- 1
- |
- 2
Naturalne miody
W zależności od tego z czego powstały, miody dzieli się na grupy: miód nektarowy, spadziowy oraz często spotykane miody mieszane łączące te dwie grupy - nektarowo - spadziowe.
Ze względu na dominujący udział cukrów prostych miód cechuje się wysoką kalorycznością, gdyż w 100 g znajduje się od 320 do 350 kalorii. Dzięki temu miód jest cennym środkiem wzmacniającym i odżywczym. Warto również wiedzieć, że w miodzie ogromne znaczenie mają enzymy pochodzące głównie z gruczołów ślinowych owadów. Zawarty w miodzie nadtlenek wodoru jest substancją o właściwościach bakteriostatycznych natomiast lizozym oraz inhibina i apidycyna należą do substancji antybiotycznych. Ponadto w miodzie występują pewne ilości pierwiastków z czego najwięcej jest w nim potasu, fosforu, magnezu, wapnia i sodu. W mniejszych ilościach znajdziemy cynk, żelazo, mangan, krzem, miedź, siarkę oraz jod. Obecne są także niewielkie ilości witamin: B1, B2, B6 i B12, kwas foliowy, kwas pantotenowy oraz biotyna.
Krupce oraz patoki od skarbów ziemi zawierają wiele pożądanych składników odżywczych - w tym witaminę C oraz flawonoidy, które skutecznie usuwają toksyny z organizmu. Tego rodzaju wyroby od naszych dostawców dostępne są w wielu odmianach w naszym sklepie. Rzepakowe, nektarowo-spadziowe, gryczane i wiele innych. Kochają je niedźwiedzie, a docenią je również dorośli ludzie - a już na pewno dzieci.
Nasze bio produkty pszczele wolne są od sztucznych dodatków oraz zbędnego dodatku cukru. Każdy pojedynczy i zwilżony przez pszczoły pyłek kwiatowy zbierany jest do słoika, który ląduje ostatecznie do naszego sklepu. Jeśli zatem chcesz zacząć dbać o zdrowie i szukasz ekologicznych alternatyw, ale szkoda Ci rezygnować jednocześnie ze słodyczy, to naturalny miód może być pyszniejszą i zdrowszą możliwością. Cenimy każdy kwiatowy pyłek!
Do czego można wykorzystać naturalne miody z naszego asortymentu? Do herbaty, kawy, wody i wyrobu słodyczy. Pszczeli produkt nie jest tylko przyjemnym dodatkiem, ale również doskonałym bio medykamentem, który doskonale wpływa na cały organizm, ale przede wszystkim na ciśnienie i wątrobę. Miody ekologiczne są naturalnym zamiennikiem cukru, który jest tylko zwykłym słodzikiem.
Smak bez sztuczności
Każdy nasz bio miód pochodzi z nieskazitelnych i ekologicznych terenów, w którym pszczoły czują się jak ryba w wodzie. Dzięki temu mogą bezustannie zbierać pyłki kwiatowe i produkować swoje wyroby. A na co Ty będziesz mógł liczyć? Na bogactwo naturalnego smaku i aromatu, niezwykle kwiatowy aromat oraz intensywny kolor, o który zadbał każdy najmniejszy pyłek.
W ofercie każdy znajdzie coś ekologicznego dla siebie. Zarówno miód bio ze słodszymi nutami, jak i produkty pszczele o delikatniejszym smaku. W sprzedaży mamy również pyłki kwiatowe, które należy zalać przegotowaną wodą - są prawdziwą naturalną bio bombą korzyści. Jeśli więc chcesz dbać o codzienną porcję witamin i minerałów, to wiesz, co masz robić. Producenci zadbali, aby żadnemu miłośnikowi ekologicznych słodkości nigdy nie było mało!
Pyłek pszczeli, bogactwo witamin i minerałów
Doskonały jako dodatek do porannej owsianki, musli, zdrowych shake'ów oraz deserów. Zdrowy składnik każdej diety.
Pierzga pszczela - pokarm królowej
Pierzga jest jeszcze bardziej wartościowa od pyłku pszczelego. To pokarm zarezerwowany dla młodych larw oraz królowej, która dzięki pożywieniu życie kilkadziesiąt razy dłużej niż pszczoły robotnice.
Propolis
Ma silne właściwości antyseptyczne. Zabija grzyby, bakterie, wirusy i inne patogeny. Otrzymuje się go poprzez rozpuszczenie kitu pszczelego w alkoholu ok 60%.