Nowość
Miody ekologiczne BIO
Miód jest jednym z najcenniejszych i niepowtarzalnych naturalnych produktów. Jego dobroczynne właściwości znane są już od około 4 tysięcy lat. Swoje zastosowanie znalazł w leczeniu różnych schorzeń a także w kulinariach oraz kosmetologii. Istnieje wiele rodzajów miodu, odróżniają się one od siebie barwą, smakiem, aromatem konsystencja oraz rodzajem krystalizacji. Wymienione cechy zależą od pochodzenia i surowców zbieranych przez pszczoły.
- 1
- |
- 2
Naturalne miody
W zależności od tego z czego powstały, miody dzieli się na grupy: miód nektarowy, spadziowy oraz często spotykane miody mieszane łączące te dwie grupy - nektarowo - spadziowe.
Ze względu na dominujący udział cukrów prostych miód cechuje się wysoką kalorycznością, gdyż w 100 g znajduje się od 320 do 350 kalorii. Dzięki temu miód jest cennym środkiem wzmacniającym i odżywczym. Warto również wiedzieć, że w miodzie ogromne znaczenie mają enzymy pochodzące głównie z gruczołów ślinowych owadów. Zawarty w miodzie nadtlenek wodoru jest substancją o właściwościach bakteriostatycznych natomiast lizozym oraz inhibina i apidycyna należą do substancji antybiotycznych. Ponadto w miodzie występują pewne ilości pierwiastków z czego najwięcej jest w nim potasu, fosforu, magnezu, wapnia i sodu. W mniejszych ilościach znajdziemy cynk, żelazo, mangan, krzem, miedź, siarkę oraz jod. Obecne są także niewielkie ilości witamin: B1, B2, B6 i B12, kwas foliowy, kwas pantotenowy oraz biotyna.
Krupce oraz patoki od skarbów ziemi zawierają wiele pożądanych składników odżywczych - w tym witaminę C oraz flawonoidy, które skutecznie usuwają toksyny z organizmu. Tego rodzaju wyroby od naszych dostawców dostępne są w wielu odmianach w naszym sklepie. Rzepakowe, nektarowo-spadziowe, gryczane i wiele innych. Kochają je niedźwiedzie, a docenią je również dorośli ludzie - a już na pewno dzieci.
Nasze bio produkty pszczele wolne są od sztucznych dodatków oraz zbędnego dodatku cukru. Każdy pojedynczy i zwilżony przez pszczoły pyłek kwiatowy zbierany jest do słoika, który ląduje ostatecznie do naszego sklepu. Jeśli zatem chcesz zacząć dbać o zdrowie i szukasz ekologicznych alternatyw, ale szkoda Ci rezygnować jednocześnie ze słodyczy, to naturalny miód może być pyszniejszą i zdrowszą możliwością. Cenimy każdy kwiatowy pyłek!
Do czego można wykorzystać naturalne miody z naszego asortymentu? Do herbaty, kawy, wody i wyrobu słodyczy. Pszczeli produkt nie jest tylko przyjemnym dodatkiem, ale również doskonałym bio medykamentem, który doskonale wpływa na cały organizm, ale przede wszystkim na ciśnienie i wątrobę. Miody ekologiczne są naturalnym zamiennikiem cukru, który jest tylko zwykłym słodzikiem.
Smak bez sztuczności
Każdy nasz bio miód pochodzi z nieskazitelnych i ekologicznych terenów, w którym pszczoły czują się jak ryba w wodzie. Dzięki temu mogą bezustannie zbierać pyłki kwiatowe i produkować swoje wyroby. A na co Ty będziesz mógł liczyć? Na bogactwo naturalnego smaku i aromatu, niezwykle kwiatowy aromat oraz intensywny kolor, o który zadbał każdy najmniejszy pyłek.
W ofercie każdy znajdzie coś ekologicznego dla siebie. Zarówno miód bio ze słodszymi nutami, jak i produkty pszczele o delikatniejszym smaku. W sprzedaży mamy również pyłki kwiatowe, które należy zalać przegotowaną wodą - są prawdziwą naturalną bio bombą korzyści. Jeśli więc chcesz dbać o codzienną porcję witamin i minerałów, to wiesz, co masz robić. Producenci zadbali, aby żadnemu miłośnikowi ekologicznych słodkości nigdy nie było mało!