Opis
Mieszanka do wypieku pizzy bezglutenowa 250 g Pięć Przemian
- Kraj pochodzenia: Polska
- Producent: Pięć Przemian
- Opakowanie jednostkowe: 250 g/ 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Mąka ryżowa, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól himalajska.
Sposób przygotowania:
1) Wsyp mieszankę do misy.
2) Do 200 ml ciepłej przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski
3) Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4) Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę (można do piekarnika 30-40 stopni)
5) Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.
6) Rozgrzej piekarnik do 250-300 stopni C.
7) Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.
8) Piecz 17-20 minut w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1372 kJ /328 kcal
- Tłuszcz: 6,9 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
- Węglowodany: 61 g
- - w tym cukry: 3,3 g
- błonnik: 2,8 g
- Białko: 3,7 g
- Sól: 1,4 g
Informacja o alergenach: produkt może zawierać orzeszki.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
Bezglutenowe | BEZ GLUTENU |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Mieszanka do wypieku PIZZA bezglutenowa 250 g Pięć Przemian
towar niedostępny