Opis
Mieszanka do wypieku ciastek korzennych bezglutenowych 600g Pięć Przemian
Mieszanka do wypieku ciastek korzennych bezglutenowa. Idealna do przygotowania świątecznych pierniczków.
Sposób przygotowania:
- Przesyp mieszankę do miski.
- Dodaj 1 jajko i 200 g roztopionego przestudzonego masła.
- Wymieszaj i zagnieć ciasto.
- Owiń folią i włóż do lodówki na 1 godzinę.
- Ciasto rozwałkuj pomiędzy 2 arkuszami papieru i uformuj ciasteczka.
- Ciastka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstaw do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piecz ok. 12-18 minut.
- Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Bez Glutenu
Składniki:
Mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa biała, cukier kokosowy, inulina, karob, przyprawy korzenne 2,5 %(cynamon, goździki, kardamon, imbir), błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, kamień winny, soda oczyszczona, sól kłodawska.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 2077 kJ/484 kcal
- Tłuszcz: 27 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
- Węglowodany: 54 g
- - w tym cukry: 25 g
- Błonnik: 7,7 g
- Białko: 5,7 g
- Sól: 0,73 g
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Pięć Przemian
Waga: 600 g
Informacja o alergenach: może zawierać orzechy.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym i ciemnym miejscu. Po wypieczeniu przechowywać w lodówce do 5 dni.
Dane techniczne
Bezglutenowe | BEZ GLUTENU |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Mieszanka do wypieku ciastek korzennych bezglutenowa 600g Pięć Przemian
towar niedostępny