Opis
Kraj Producenta: Polska
Producent: Helcom
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 180g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki
Słonecznik łuskany 31%, pomidory 20%, olej rzepakowy, woda, koncentrat pomidorowy 8%, sok cytrynowy, cukier, sól, mieszanka przypraw curry 0,3%, pieprz czarny.
Pasta ze słonecznika z pomidorami i curry sprawdzi się na zimno jak i na ciepło np. z makaronem. Możemy wykorzystać ją jako dodatek do tostów, grzanek, czy kanapek. Sprawdzi się również jako farsz do naleśników czy tortilli. Bezglutenowa pasta ze słonecznika-idealna w kuchni wegańskiej, a także świetna pozycja w menu dla osób zmagających się z nietolerancją glutenu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g PRODUKTU
Wartość energetyczna: 1601kJ/388 kcal
Tłuszcz: 36g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1g
Węglowodany: 5,5g
- w tym cukry: 5,4g
Błonnik: 7,1g
Białko: 7,0g
Sól: 1,5g