Podjadanie wcale nie musi być grzechem, ale warto robić to z głową. Coś na słodko nie oznacza niezdrowo bo to od nas zależy po co sięgniemy. Wybierajmy zatem produkty pełnowartościowe, jakimi są zdrowe przekąski, również czekolada, ale ta zdrowa. W jej składzie nie znajdziemy mleka w proszku, cukru, niezdrowych tłuszczy czy sztucznych barwników. W przeciwieństwie do wielu produktów jakie możemy znaleźć w sklepach, surowa czekolada wykonana jest ze składników, które nie zaszkodzą, ale przede wszystkim korzystnie wpłyną na nasze zdrowie.
Czekolada RAW produkowana jest ze składników pochodzących z ekologicznych upraw, 100% organicznych składników, z nieprażonych ziaren kakaowca. Słodzona cukrem z kwiatu palmy kokosowej, który nie jest rafinowany i zawiera cenne minerały (magnez, potas, cynk i żelazo) oraz witaminy z grupy B, i witaminę C. Surowa czekolada kryje w sobie wysokie stężenie ważnego pierwiastka jakim jest magnez - pomaga w walce ze stresem. Bogata jest też w fosfor ważny dla zębów i kości.
Zbawiennym działaniem tej czekolady są właściwości antyoksydacyjne. Opóźniają procesy starzenia i wzmacniają układ odpornościowy. Dzięki starannemu procesowi produkcji w odpowiednich warunkach i w odpowiedniej temperaturze nieprzekraczającej 450 C czekolada RAW nie traci swoich wartości. Wspaniałym urozmaiceniem smaku czekolady są suszone owoce oraz orzechy: jagody goji, wiśnia acai, cappucino migdałowe z morwą, kokos, orzechy pekan i orzechy laskowe. Szeroka gama słodkich zdrowych wyrobów zaspokoi każdego kto nie może oprzeć się czekoladowym pokusom.