Opis
Mąka kokosowa BIO 500 g Cocofarm LCHF
- Kraj producenta: Filipiny
- Producent: Cocofarm
- Opakowanie jednostkowe: 500 g/ 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
100% maka kokosowa.
Mąka kokosowa to 100% naturalny produkt pochodzący z ekologicznych upraw archipelagu filipińskiego. Zdaniem ekspertów, tam rosną najlepsze kokosy na świecie.
MĄKA KOKOSOWA 100% ORGANIC VIRGIN z odolejowanego surowego miąższu ekologicznych kokosów 100% organiczna.
• czysta, organiczna mąka kokosowa, bez jakichkolwiek dodatków,
• z surowego miąższu kokosowego, tłoczonego i mielonego na
zimno
• nieoczyszczana, o delikatnym zapachu i smaku kokosa,
• nie z wiórków kokosowych i nie z suszonego miąższu
• bez konserwantów
• skład: 100% organiczna mąka kokosowa, pozyskiwana z orzechów kokosowych, pochodzących z ekologicznych, certyfikowanych upraw archipelagu Filipińskiego
• produkt certyfikowany BIO
Mąka kokosowa Coco Farm 100% Organic Virgin pozyskiwana jest z najwyższej jakości, wyselekcjonowanych i ręcznie zrywanych, ekologicznych orzechów kokosowych. Powstaje przy użyciu tradycyjnych metod, polegających na mieleniu odwodnionego i odtłuszczonego, surowego miąższu kokosowego. Dzięki tym pracochłonnym zabiegom mąka kokosowa Coco Farm zachowuje bogactwo składu oraz delikatny zapach i smak kokosa.
Bezglutenowa mąka kokosowa Coco farm jest odpowiednia dla osób cierpiących na celiakię. wysoka zawartość błonnika pokarmowego powoduje, że jest polecana dla osób stosujących diety wysokobłonnikowe.
Powstaje poprzez zmielenie świeżego miąższu, jest to produkt w pełni ekologiczny i naturalny, ponieważ nie zawiera żadnych substancji konserwujących.
Mąka kokosowa doskonale nadaje się do przygotowania chleba, ciast, gofrów, omletów, naleśników, panierek oraz do zagęszczania zup. na surowo jest świetnym dodatkiem do deserów, koktajli, smoothie, jogurtów, musli, sałatek, sosów i dipów sałatkowych.
W dietach LCHF (keto, wysokotłuszczowej, niskowęglowodanowej) stanowi podstawowy składnik wypieków.
W diecie bezglutenowej mąka kokosowa może być stosowana jako wyłączny składnik wypieków (specjalne przepisy dla mąki kokosowej) lub jako dodatek do innych mąk bezglutenowych.
W diecie wysokobłonnikowej można ją stosować jako minimum 30-procentowy dodatek do zwykłej mąki. należy jednak pamiętać o zwiększeniu użycia płynów (wody, mleka, tłuszczu czy jaj) w ilości odpowiadającej dodanej porcji mąki kokosowej.
Przepisy kokosowe
http://www.cocofarm.pl/przepisy_slone.html
http://www.cocofarm.pl/przepisy_slodkie.html
NIE ZAWIERA DODATKU CUKRU!!
NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY!
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1570 kJ /375 kcal
- Tłuszcz: 19 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g
- Węglowodany: 19 g
- - w tym cukry: 15 g
- Błonnik: 35 g
- Białko: 17 g
- Sól: 0,13 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pliki do pobrania:
Dane techniczne
Bezglutenowe | BEZ GLUTENU |
BIO ekologiczne | BIO |
KETO i Low Carb | KETO LCHF |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Mąka kokosowa BIO 500g CocoFarm LCHF
towar niedostępny