Opis
Cukier kokosowy z nektaru palmy kokosowej BIO 500 g Coco Farm
- Kraj pochodzenia: Filipiny
- Producent: Coco Farm
- Opakowanie jednostkowe: 500 g / 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
100% cukier kokosowy.
Cukier kokosowy Coco Farm powstaje z nektaru kwiatu palmy kokosowej. W okresie kwitnienia, z nacięć w młodych pędach wydobywa się słodki nektar, który zostaje odparowywany aż do uzyskania klarownego syropu. Dalsze podgrzewanie powoduje krystalizację. W ten sposób powstaje złocisty cukier o wyrazistym karmelowym smaku i zapachu.
Cukier kokosowy Coco Farm jest w pełni naturalną alternatywą dla cukru białego i innych pozbawionych wartości słodzików. Wzbogaca dietę o wartości odżywcze pochodzące z kwiatostanu ekologicznej palmy kokosowej.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1640 kJ /385 kcal
- Tłuszcz: 0,1 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
- Węglowodany: 92 g
- - w tym cukry: 87 g
- Błonnik: 1,1 g
- Białko: 1,9 g
- Sól: 0,43 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu, szczelnie zamknięte.
Dane techniczne
BIO ekologiczne | BIO |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Cukier kokosowy z nektaru kwiatu palmy kokosowej BIO 500g Cocofarm
towar niedostępny