Opis
Kraj Producenta: Polska
Producent: Cocofarm
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 345 g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki
Mąka owsiana bezglutenowa, skrobia z tapioki, miąższ kokosowy, substancja słodząca: maltitol, mąka kokosowa, mąka z cieciorki, mąka lniana, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, naturalny aromat waniliowy z innymi aromatami naturalnymi, kurkuma.
Mieszanka do przygotowania wegańskich racuchów bezglutenowych. Odpowiednie dla diet sportowych - keto, low carb, nie zawierają dodatku cukru, zbóż, oleju palmowego mleka i przetworów mlecznych.
Produkt bezglutenowy, bez GMO, 100% roślinne i naturalne.
Sposób przyrządzenia
1. W misce z ciepłą wodą rozpuść miąższ kokosowy, intensywnie mieszając.
2. Do miski dodaj sypkie składniki i zmiksuj lub wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
3. Odczekaj ok. 10 minut - w tym czasie rozpocznij nagrzewanie patelni. W zależności od wielkości patelni
użyj 1 lub 2 łyżki oleju kokosowego. Olej uzupełniaj w trakcie smażenia.
4. Do ciasta dodaj pół łyżeczki octu jabłkowego lub soku z cytryny i przemieszaj.
5. Łyżką stołową nabierz ciasto i przełóż na rozgrzany tłuszcz, wyrównując brzegi.
6. Smaż z obydwu stron, do uzyskania karmelowego koloru.
7. Przed smażeniem kolejnej porcji racuchów przemieszaj ciasto. Jeśli zgęstniało,dodaj min. łyżkę wody.
8. Racuchy układaj obok siebie i przykryj, aby nie wysychały.
Wartości odżywcze po przyrządzeniu w 100g produktu
Wartość energetyczna: 747 kJ/179 kcal
Tłuszcz: 6 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g
Węglowodany: 27 g
-w tym cukry: 1,8 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 7 g
Sól: 0,2 g
Informacja o alergenach: produkt może zawierać orzeszki ziemne, orzechy, nasiona sezamu.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym i ciemnym miejscu.