rob-zakupy-zyskaj-rabaty

Producenci
Promocje
Mąka jaglana 1kg
Mąka jaglana 1kg
7,00 zł 5,60 zł
szt.
Mąka kokosowa BIO 500g CocoFarm LCHF
Mąka kokosowa BIO 500g CocoFarm LCHF
14,99 zł 13,49 zł
szt.
Płyn do naczyń 1000 ml Only Eco
Płyn do naczyń 1000 ml Only Eco
17,90 zł 12,53 zł
szt.
Buraczki tarte bezglutenowe BIO 280 g BioFood
Buraczki tarte bezglutenowe BIO 280 g BioFood
6,80 zł 6,12 zł
szt.
Aktywna piana Max trudne zabrudzenia  500 ml Only ECO
Aktywna piana Max trudne zabrudzenia 500 ml Only ECO
16,99 zł 11,89 zł
szt.
Miód  bartny wyciskany surowy 600g
Miód bartny wyciskany surowy 600g
200,00 zł 180,00 zł

  

Przepyszna tarta z brzoskwiniami 0
Przepyszna tarta z brzoskwiniami

Przepyszna tarta z brzoskwiniami to doskonały pomysł na wakacyjny deser. Brzoskwinie swoim smakiem i zapachem kojarzą się ze słonecznym latem, więc grzechem byłoby nie wykorzystać tych sezonowych owoców. Do wykonania tarty została użyta mąka kokosowa, która świetnie sprawdza się w tego typu ciastach. Pozyskiwana jest z miąższu orzechów kokosowych, bogata w błonnik, naturalnie nie zawiera glutenu. Ze względu na dobre wartości odżywcze mąka kokosowa często stosowana jest przez sportowców jak również osoby ceniące zdrowy styl życia. Przepis na tartę z brzoskwiniami potwierdza, że można w pełni delektować się smakami lata i nie trzeba wcale rezygnować ze słodkich wypieków.

Składniki:

- 300g mąki kokosowej

- 4 żółtka

- 60g cukier kokosowy

- 80g masło śmietankowe

- 180g śmietanka kokosowa

 Dodatkowo

- 1 budyń bezglutenowy waniliowy

- 0,5 litra mleka

- 500g obranych ze skórki i pokrojonych brzoskwiń

- 100g malin do ozdobienia

 

Przygotowanie:

Żółtka i cukier kokosowy łączymy ze sobą ubijając mikserem. Stopniowo dodajemy masło, mąkę kokosową i śmietankę. Tak połączone składniki na koniec ugniatamy ręcznie. Ciasto wkładamy na 20 minut do lodówki. W tym czasie gotujemy budyń według przepisu z torebki i lekko studzimy. Schłodzone ciasto wykładamy na formę o średnicy 27 cm wyłożoną papierem do pieczenia, pamiętając aby również delikatnie zachodziło na boki formy. Spód ciasta pokrywamy warstwą budyniu, a na wierzch ciasno układamy brzoskwinie. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy przez około 40 minut. Smacznego :)

 

Wartości odżywcze na 100g : 213,4

Węglowodany: 18,9g

Tłuszcz: 12,9g

Białko: 5,3g

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium