rob-zakupy-zyskaj-rabaty

Producenci
Promocje
Syrop na kaszel Manuka Benefit 140 ml
Syrop na kaszel Manuka Benefit 140 ml
49,00 zł 39,20 zł
szt.
Makrela filety grilowane w zalewie 150g AS DO MAR
Makrela filety grilowane w zalewie 150g AS DO MAR
24,50 zł 19,60 zł
szt.
Olej z awokado 100% tłoczony na zimno BIO 250 ml EMYA
Olej z awokado 100% tłoczony na zimno BIO 250 ml EMYA
23,99 zł 19,19 zł
szt.
Miód eukaliptusowy BIO 470 g Muria
Miód eukaliptusowy BIO 470 g Muria
47,00 zł 32,90 zł
szt.
Miód lawendowy BIO 470 g Muria
Miód lawendowy BIO 470 g Muria
47,00 zł 32,90 zł
szt.
Miód wrzosowy BIO 470 g Muria
Miód wrzosowy BIO 470 g Muria
47,00 zł 32,90 zł
szt.
Miód manuka MGO 100+ BIO 250g
Miód manuka MGO 100+ BIO 250g
99,00 zł 79,20 zł
szt.
Konfitura czarna porzeczka bez cukru 215 g AToDobre
Konfitura czarna porzeczka bez cukru 215 g AToDobre
12,50 zł 9,88 zł
szt.
Miód spadziowy BIO 300 g
Miód spadziowy BIO 300 g
29,00 zł 20,30 zł
Miód manuka MGO 550+ BIO 250g
Miód manuka MGO 550+ BIO 250g
379,00 zł 303,20 zł
Konfitura wiśnia bez cukru 215 g AToDobre
Konfitura wiśnia bez cukru 215 g AToDobre
12,50 zł 9,88 zł
szt.

  

Makaron konjac shirataki - co to jest? 0
Makaron konjac shirataki

Makaron shirataki, bardziej znany jako konjac, zdobywa coraz większą popularność na naszym polskim rynku.

Co to takiego? Gdzie go kupić? Jak przygotować? „Z czym to się je?”

Shirataki to rodzaj makaronu wytwarzanego z bulwy rośliny Amorphophallus konjac zwanej potocznie dziwidłem, rosnącej głównie w Japonii i Cinach i wykorzystywanej od wieków w Azjii.

Bulwa konjacu zawiera głównie włókno glukomannanubłonnika rozpuszczalnego w wodzie, który nie podlega trawieniu i przechodzi przez cały układ pokarmowy człowieka w niezmienionej postaci. Konjac nie zawiera wiele składników odżywczych, poza wspomnianym błonnikiem: jest beztłuszczowy, bezcukrowy, posiada znikome ilości węglowodanów i zapewnia uczucie sytości. To znakomity produkt dla osób walczących z nadwagą, wystrzegających się węglowodanów i dbających o swoje zdrowie.

Mało osób wie, że konjac polepsza insulinowrażliwość i tolerancję glukozy, poprawia profil lipidowy, pozytywnie wpływa na perystaltykę jelit i stan mikroflory jelitowej. Nie zawiera też alergenów co w naszym obecnym świecie jest bardzo ważne.

Dużą zaletą makaronu shirataki jest jego uniwersalność – można go spożywać na różnego typu dietach: wegańskiej, bezglutenowej, bezlaktozowej, niskotłuszczowej, niskowęglowodanowej, cukrzycowej czy tak popularnej diecie ketogenicznej.

To makaron występujący w różnych postaciach- jako spaghettipenne czy tagliatelle. Jest idealny do dań włoskich i azjatyckich, w postaci noodles możemy go dodać do zup, a jako angel hair jest super zamiennikiem naszego polskiego makaronu używanego do rosołu. Występuje tez w formierice czy „pearl rice”, jako alternatywa dla kaszy i ryżu.

Jest łatwy w przygotowaniu. Można go kupić w szczelnych torebeczkach, zanurzonego w niezbyt mile pachnącym płynie, ale nie zrażajmy się tym zapachem. Wystarczy go tylko wypłukać, następnie obgotować ok. 2 min i oto mamy produkt gotowy na przyjęcie smaku i zapachu. Makaron jest bezwonny i przyjmuje go od dodatków, z którymi jest przygotowany.

Co do niego dodamy to już tylko nasza wyobraźnia. Można z niego przygotować wspaniałe, tradycyjne, makaronowe posiłki lub pyszne desery. To idealny wypełniacz i baza do różnego rodzaju sałatek.

Carbonara, arrabbiata, aglio olio peperoncino, puttanesca, bolognese, pesto, pad thai, to tylko kilka pomysłów na zastosowanie konjaku. A może po prostu ryż z warzywami albo rosół z kluseczkami?

Niska kaloryczność i uniwersalność sprawia, że jego popularność ciągle rośnie.

Dostaniemy go w dobrych sklepach ze zdrowa żywnością.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium