rob-zakupy-zyskaj-rabaty

Producenci
Promocje
Mąka jaglana 1kg
Mąka jaglana 1kg
7,00 zł 5,60 zł
szt.
Smalec gęsi sadełkowy 720ml Desmal
Smalec gęsi sadełkowy 720ml Desmal
33,00 zł 29,70 zł
szt.
Wege smalczyk śródziemnomorski 260g Cocofarm
Wege smalczyk śródziemnomorski 260g Cocofarm
14,99 zł 13,49 zł
szt.
Kawa ziarnista  Arabica 100% Antica Bottega 1kg Vergnano
Kawa ziarnista Arabica 100% Antica Bottega 1kg Vergnano
74,00 zł 66,60 zł
szt.
Detox chlorofil 500 ml LAB ONE
Detox chlorofil 500 ml LAB ONE
99,00 zł 74,25 zł
szt.
Frosch koncentrat do mycia naczyń malinowy 500 ml
Frosch koncentrat do mycia naczyń malinowy 500 ml
8,99 zł 8,09 zł
szt.

  

Aromatyczne pesto bazyliowe z makaronem z czerwonej soczewicy 0
Aromatyczne pesto bazyliowe z makaronem z czerwonej soczewicy

Aromatyczne pesto bazyliowe z makaronem z czerwonej soczewicy oraz orzeszkami piniowymi to idealne danie dla zapracowanych ponieważ jest łatwe i szybkie w przyrządzeniu. Pachnąca, świeża bazylia oraz zielona natka pietruszki to skarbnica witamin, a oliwa z oliwek ekstra virgin i orzeszki piniowe podnoszą wartość odżywczą i walory smakowe tego dania. Makaron z czerwonej soczewicy świetnie się komponuje ze wszystkimi składnikami i co ważne - jest to produkt  bezglutenowy, pochodzący z certyfikowanych upraw ekologicznych. Klasyczne danie mimo swojej prostoty zniewala smakiem i zapachem, jest doskonałym pomysłem na letni obiad  :)

Składniki:

- 300 g makaron z czerwonej soczewicy bezglutenowy

- 150 ml oliwa z oliwek ekstra virgin

- 60 g bazylia

- 40 g natka pietruszki

- 100 g orzeszki piniowe

- 50 g parmezan tarty

- 1 ząbek czosnku

sól himalajska, pieprz ( do smaku)

- 200 g pomidorki koktajlowe

Przygotowanie:

Orzeszki piniowe wrzucamy na rozgrzaną patelnię i lekko podprażamy do momentu, aż się delikatnie zarumienią. Przekładamy je do wysokiego naczynia, dodajemy oliwę z oliwek, bazylię, pietruszkę, czosnek, sól, pieprz do smaku i wszystko dokładnie blendujemy na jednolity sos. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i obsmażamy przez 2- 3 minutki na patelni z obu stron. Ugotowany wcześniej makaron ( makaron z czerwonej soczewicy gotujemy przez 8 minut w lekko osolonej wodzie ) mieszamy z sosem, podajemy z pomidorkami, a na wierzch posypujemy parmezanem. Smacznego :)

Wartości odżywcze na 100 g potrawy: 326 kcal

Węglowodany: 19,9 g

Tłuszcz: 21,5 g

Białko: 12,2 g

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium