Opis
Ser Mozzarella z mleka bawolego kulka FOLIA BIO 250g/125g San Salvatore
Ser Mozzarella to jeden z popularniejszych serów. Ten jest wyjątkowy bo z mleka bawolego-lepiej tolerowanego przez nasz układ pokarmowy. Ser znajduje się w zalewie. Produkt w torebce foliowej.
Składniki:
Pasteryzowane mleko bawole, sól, podpuszczka naturalna .
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1026 kJ/248 kcal
- Tłuszcz: 22 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,6 g
- Węglowodany: 0,4 g
- - w tym cukry: 0,1 g
- Białko: 12,1 g
- Sól: 0,73 g
Kraj producenta: Włochy
Producent: San Salvatore
Waga: 250g/125g bez zalewy
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w warunkach chłodniczych od 2 do 6 stopni C. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.
Mozzarella di Bufala — ser włoski o delikatnym smaku i wyjątkowych właściwościach odżywczych
W przeciwieństwie do klasycznej mozzarelli wytwarzanej z mleka krowiego, włoski ser bufala jest wytwarzany z mleka bawolego. W porównaniu do mleka krowiego mleko bawole ma większą zawartość białka oraz tłuszczu. Mogłoby się wydawać, że większa zawartość tłuszczu jest równoznaczna z wyższą zawartością cholesterolu, ale okazuje się, że mleko bawole zawiera go mniej niż mleko krowie! Mozzarella di bufala często jest nazywana najbardziej cenioną odmianą mozzarelli i nic w tym dziwnego — wykorzystanie świeżego mleka bawolego pozwala wytwarzać wyjątkowo delikatny ser pełen kremowego smaku.
Mozzarella di Bufala Campana D.O.P. — co to znaczy?
Kupując ser bufala, warto zdecydować się na ser mozzarella di Bufala Campana DOP. Dlaczego? Co oznacza ten enigmatyczny skrót? Rozwinięcie skrótu D.O.P. to "Denominazione di Origine Protetta", co w dosłownym tłumaczeniu oznacza "chroniona nazwa pochodzenia". Produkty z tym certyfikatem muszą spełniać precyzyjne kryteria produkcyjne oraz muszą pochodzić z określonego regionu. Właśnie z tego względu, jeśli chcesz spróbować tej najprawdziwszej mozzarelli di Bufala, wybierz produkt z oznaczeniem DOP — to gwarancja oryginalnej receptury, regionalnych składników, wysokiej jakości i unikalnego smaku.
Jak wykorzystać świeży ser włoski mozzarella di Bufala w kuchni?
Jakie dania przygotować z Mozzarella bufala? Ser cechuje się delikatnym, nieco słodkim i kremowym, ale jednocześnie łagodnie kwaśnym smakiem. Wyjątkowy smak sprawia, że wspaniale komponuje się z pomidorami w każdej postaci. Możesz podać go zarówno na zimno, jak i na ciepło. Wypróbuj ser bufala w formie sałatki caprese ze świeżymi pomidorami, oliwą i bazylią; jako kluczowy składnik pizzy margharita; z makaronem i suszonymi pomidorami; w formie bruschetty; na kanapce z włoską szynką; w wersji deserowej połączony ze świeżą figą; w towarzystwie pesto…ogranicza Cię tylko wyobraźnia!
Mozzarella di Bufala — miękki ser pochodzący z Włoch produkowany ze świeżego lub pasteryzowanego mleka bawolego — jest doskonałym składnikiem wszystkich tradycyjnych włoskich dań. Jeśli jesteś fanem włoskiej kuchni i zdrowego stylu życia, bufala ser jest dla Ciebie idealny. Kupując ser mozzarella di Bufala w naszym sklepie internetowym e-superfood.pl masz pewność, że otrzymasz organiczny produkt z certyfikatem D.O.P.
Mówiąc w skrócie — Mozzarella di Bufala to bardzo wartościowy i pyszny ser, którym wzbogacisz wiele potraw, jednocześnie dostarczając swojemu organizmowi solidną porcję białka!
Dane techniczne
BIO ekologiczne | BIO |
KETO i Low Carb | KETO LCHF |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Ser Mozzarella di bufala z mleka bawolego kulka FOLIA BIO 250g/125g San Salvatore





towar niedostępny

Buy this products now - pay for it in 30 days