Opis
Mąka ryżowa biała bezglutenowa 500 g Pięć Przemian
Mąka ryżowa nie zawiera glutenu. Posiada naturalna delikatną słodycz, więc świetnie sprawdza się do sporządzenia naleśników, różnego rodzaju placków oraz do przygotowania deserów. W kuchni azjatyckiej mąkę ryżową stosuje się do zagęszczania zup i sosów, dzięki niej potrawy są bardziej kleiste.
Składniki:
Mąka ryżowa 100 %.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1463kJ /345 kcal
- Tłuszcz: 1,4 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
- Węglowodany: 77 g
- - w tym cukry: 0,5 g
- Błonnik: 1 g
- Białko: 8 g
- Sól: 0,01 g
- Kraj pochodzenia: Polska
- Producent: Pięć Przemian
- Opakowanie jednostkowe: 500 g/ 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Informacja o alergenach: produkt może zawierać orzechy
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknietym.
Dane techniczne
Bezglutenowe | BEZ GLUTENU |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Mąka ryżowa BIAŁA bezglutenowa 500 g Pięć Przemian
towar niedostępny