Opis
Miód Manuka MGO 263+, UMF 10+ RAW 250 g Happy Valley New Zelandia
Miód Manuka jest tradycyjnie stosowany do użytku zewnętrznego i wewnętrznego. Posiada niezwykle wysoką skuteczność antybakteryjną. Zawiera substancję MGO, która jest odpowiedzialna za antybakteryjne działanie miodu. Im wyższa zawartość MGO, tym większe działanie antybakteryjne.
Miód MGO 100+ stosowany jest w przypadkach chorób skóry do użytku zewnętrznego, natomiast tzw. uniwersalny o MGO 250+ polecany jest do pielęgnacji gardła i jamy ustnej, oraz wspomagania układu odpornościowego. Manuka o MGO 400+ i 550+ jest zalecany przy przeziębieniach , nieżytach żołądka, zapaleniach jelit czy dróg moczowych.
Poziom UMF 10+odpowiada 263 jednostkom methylglyoxalu (MGO) i jest potwierdzony certyfikowanymi badaniami.
Firma Happy Valley to jeden z najstarszych producentów miodów Manuka. Firma dba o to, by właściwości miodu były jak najlepsze, a każda kropla pozyskiwana była z krzewu manuka występującego na terenie Nowej Zelandii.
Miód Manuka Happy Valley jest w 100 % czystym produktem podlegającym niezależnym testom w akredytowanych laboratoriach.
Składniki:
Miód manuka 100%.
Przeciwwskazania:
Nie podawać niemowlętom do 1 roku życia, oraz osobom uczulonym na miód i produkty pochodzenia pszczelego.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1340 kJ/320 kcal
Tłuszcz: 0 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 79,6 g
-w tym cukry: 78,1 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,03 g
Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia
Producent: Happy Valley
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 250 g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Miód MANUKA UMF 10+ MGO 263+ 250g Happy Valley
towar niedostępny