Opis
Mąka migdałowa 500 g
Mąka migdałowa 500g polskiego producenta może okazać się najlepszym sposobem na zagęszczanie sosów, zup, ale nie tylko! Mąka migdałowa jest też świetną i zdrową alternatywą tradycyjnej mąki pszennej i mąki żytniej. Możesz wykorzystywać ją do domowych wypieków –tortów, chleba, ciastek itp. Jej właściwości pozwalają na to, by stanowiła 100% zamiennik zwykłej mąki!
Mąka migdałowa 500g - alternatywa do wypieków
Mąka migdałowa jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które powinny ograniczać w swojej diecie produkty zbożowe, oraz ilość węglowodanów. Jest niezbędna dla zmagających się z cukrzycą i insulinoopornością. Z uwagi na niską w porównaniu do tradycyjnej mąki pszennej zawartość węglowodanów, może być doskonałym pomysłem na urozmaicenie Twojej diety ketogenicznej, w której „tnie się” węglowodany. W 100 gramach mąki znajdziesz prawie 22 gramy białka roślinnego, 10 gramów błonnika i tylko około 10 gramów węglowodanów. Wartości odżywcze mąki migdałowej 500 g sprawiają, że jest to zdrowy, smaczny i nisko węglowodanowy składnik Twojej diety. Mąka migdałowa jest bardzo smaczna i pożywna, a jej spożywanie redukuje ryzyko wzdęć i problemów trawiennych, z jakimi można spotkać się po mące pszennej.
Mąka migdałowa 500g nie jest jedynym produktem, którego szukasz? Sprawdź też pozostałe kategorie naszego sklepu ze zdrową żywnością! Znajdziesz w nich wszystko to, co naturalne i dobre dla Twojego organizmu i smaczne produkty, których będziesz potrzebować do utrzymania diety ketogennej.
- Kraj pochodzenia: Hiszpania/USA
- Producent: Targroch
- Opakowanie jednostkowe: 500 g / 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki:
Mąka migdałowa 100%.
Mąka migdałowa jest idealna do zagęszczania zup i sosów. Polecana także, jako alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej, do wypieku ciast i pieczywa. W wielu przepisach można śmiało zamienić ¼ tradycyjnej mąki na mąkę migdałową. Produkt świetnie sprawdzi się jako składnik ciastek, omletów, tart i mokrych ciast (np. brownie). .
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartości odżywcze w 100g produktu (Targroch): 2519 kJ /600 kcal
- Tłuszcz: 50 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
- Węglowodany: 10,7 g
- W tym cukry: 3,6 g
- Białko: 21,40 g
- Błonnik: 10,7 g
- Sól: 0 g
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
KETO i Low Carb | KETO LCHF |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Mąka migdałowa 500g
towar niedostępny