Koszyk: (pusty)
do kasy suma: 0,00 zł

Mąka migdałowa 500g

Kod produktu: 6881
Producent: Vivio
Ocena: 3.67568
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 22,00 zł 22.00
Wybierz ilość: szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Mąka migdałowa 500 g

Mąka migdałowa 500g polskiego producenta może okazać się najlepszym sposobem na zagęszczanie sosów, zup, ale nie tylko! Mąka migdałowa jest też świetną i zdrową alternatywą tradycyjnej mąki pszennej i mąki żytniej. Możesz wykorzystywać ją do domowych wypieków –tortów, chleba, ciastek itp. Jej właściwości pozwalają na to, by stanowiła 100% zamiennik zwykłej mąki!

Mąka migdałowa 500g - alternatywa do wypieków

Mąka migdałowa jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które powinny ograniczać w swojej diecie produkty zbożowe, oraz ilość węglowodanów. Jest niezbędna dla zmagających się z cukrzycą i insulinoopornością. Z uwagi na niską w porównaniu do tradycyjnej mąki pszennej zawartość węglowodanów, może być doskonałym pomysłem na urozmaicenie Twojej diety ketogenicznej, w której „tnie się” węglowodany. W 100 gramach mąki znajdziesz prawie 22 gramy białka roślinnego, 10 gramów błonnika i tylko około 10 gramów węglowodanów. Wartości odżywcze mąki migdałowej 500 g sprawiają, że jest to zdrowy, smaczny i nisko węglowodanowy składnik Twojej diety. Mąka migdałowa jest bardzo smaczna i pożywna, a jej spożywanie redukuje ryzyko wzdęć i problemów trawiennych, z jakimi można spotkać się po mące pszennej.

Mąka migdałowa 500g nie jest jedynym produktem, którego szukasz? Sprawdź też pozostałe kategorie naszego sklepu ze zdrową żywnością! Znajdziesz w nich wszystko to, co naturalne i dobre dla Twojego organizmu i smaczne produkty, których będziesz potrzebować do utrzymania diety ketogennej.

  • Kraj pochodzenia: Hiszpania/USA
  • Producent: Viovio/Targroch
  • Opakowanie jednostkowe: 500 g / 1szt.
  • Jednostka sprzedaży: 1 szt.

Składniki:

Mąka migdałowa 100%.

Mąka migdałowa jest idealna do zagęszczania zup i sosów. Polecana także, jako alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej, do wypieku ciast i pieczywa. W wielu przepisach można śmiało zamienić ¼ tradycyjnej mąki na mąkę migdałową. Produkt świetnie sprawdzi się jako składnik ciastek, omletów, tart i mokrych ciast (np. brownie). .

Wartości odżywcze w 100g produktu:

  • Wartości odżywcze w 100g produktu: 2104 kJ /508 kcal
  • Tłuszcz: 45,22 g
  • W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,32 g
  • Węglowodany: 6,20 g
  • W tym cukry: 5,30 g
  • Białko: 19,13 g
  • Sól: 0,01 g
  • Wartości odżywcze w 100g produktu (Targroch): 2519 kJ /600 kcal
  • Tłuszcz: 50 g
  • W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
  • Węglowodany: 10,7 g
  • W tym cukry: 3,6 g
  • Białko: 21,40 g
  • Błonnik: 10,7 g
  • Sól: 0 g

Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

© Remedy Template by Maxsote
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium