Opis
Mąka kokosowa LCHF bezglutenowa Pięć Przemian 500 g
- Kraj Pochodzenia: Sri Lanka
- Producent: Pięć Przemian
- Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 500g
- Jednostka sprzedaży: 1 szt
Produkt posiada CERTYFIKAT BIO
Składniki
- Odtłuszczony suszony miąższ kokosowy BIO 100%
Mąka kokosowa Bio o niskiej zawartości węglowodanów (15g/100g) to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąka kokosowa doskonale nadaje się do przygotowania chleba, ciast, gofrów, omletów, naleśników, panierek oraz do zagęszczania zup. na surowo jest świetnym dodatkiem do deserów, koktajli, smoothie, jogurtów, musli, sałatek, sosów i dipów sałatkowych. W dietach LCHF (keto, wysokotłuszczowej, niskowęglowodanowej) stanowi podstawowy składnik wypieków.
W diecie bezglutenowej mąka kokosowa może być stosowana jako wyłączny składnik wypieków (specjalne przepisy dla mąki kokosowej) lub jako dodatek do innych mąk bezglutenowych.
W diecie wysokobłonnikowej można ją stosować jako minimum 30-procentowy dodatek do zwykłej mąki. należy jednak pamiętać o zwiększeniu użycia płynów (wody, mleka, tłuszczu czy jaj) w ilości odpowiadającej dodanej porcji mąki kokosowej.
Wartości odżywcze w 100g produktu
Wartość energetyczna: 1778 kJ/425 kcal
- Tłuszcz: 13 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
- Węglowodany: 20 g
- w tym cukry: 17 g
- Błonnik: 37 g
- Białko: 20 g
- Sól: 0,16 g
Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy, może zawierać alergeny: migdały.
Dane techniczne
Bezglutenowe | BEZ GLUTENU |
BIO ekologiczne | BIO |
KETO i Low Carb | KETO LCHF |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Mąka kokosowa BIO LCHF Pięć Przemian Bezglutenowa 500g
towar niedostępny