Opis
Makaron sycylijski Orzo intergrale BIO 400g LaBioIdea
Makaron wyrabiany z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Tutaj o kształcie ryżu- Orzo. Makaron ekologiczny, bez polepszaczy. Makaron tradycyjny włoski. Świetny na zimno do sałatki czy jako dodatek do zup. Włosi przygotowują z niego szybkie risotto zwane orzotto.
Co oznacza integrale?
Integrale oznacza makaron wytwarzany z maki pełnoziarnistej semolinowej.
Co oznacza nazwa Orzo?
Orzo to określenie kształtu makaronu. Kształt makaronu przypomina ziarno jęczmienia i dlatego makaron ten zyskał nazwę Orzo, co po włosku oznacza jęczmień. Inna nazwa tego makaronu to Risoni.
Składniki:
Semolina (mąka pełnoziarnista z pszenicy durum), woda.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1538 kJ /364 kcal
- Tłuszcz: 2,4 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
- Węglowodany: 70 g
- - w tym cukry: 3,1 g
- Błonnik: 8,0 g
- Białko: 12 g
- Sól: 0 g
Informacja o alergenach: zawiera pszenicę, może zawierać sezam, soję, orzechy
- Kraj pochodzenia: Holandia
- Producent: La Bio Idea
- Opakowanie jednostkowe: 400 g/ 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dane techniczne
BIO ekologiczne | BIO |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Makaron sycylijski Orzo intergrale BIO 400g LaBioIdea





towar niedostępny

Buy this products now - pay for it in 30 days