Opis
Kakao ceremonialne w tabliczce Peru BIO 125 g
Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych. Sztabka tego kakao jest bardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia potrafimy zachować ponad 50% tłuszczu kakaowego oraz zmielić łuskę (źródło błonnika).
Składniki
100% ekologicznych surowych, suszonych, łuskanych, kruszonych ziaren kakaowca (tzw. nibsów) odmian Criollo 70% oraz Trintario + Forastero 30% zmielonych kriogenicznie.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 2416 kJ/586 kcal
- Tłuszcz: 52 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30 g
- Węglowodany: 6 g
- - w tym cukry: 1,5 g
- Błonnik: 23 g
- Białko: 13 g
- Sól: 0,2 g
Kraj Producenta: Polska
Producent: SEGURA
Waga: 125 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Dane techniczne
BIO ekologiczne | BIO |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Kakao ceremonialne w tabliczce Peru BIO 125 g SEGURA
towar niedostępny