Opis
Kraj Pochodzenia: Tajlandia
Producent:
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 400g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki
Skrobia z tapioki 98%, woda
Tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Jest to produkt bezglutenowy wegański i hipoalergiczny. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Perełki tapioki świetnie zagęszczają zupy, desery, puddingi, budynie.
Perełki tapioki należy gotować aż staną się miękkie i przezroczyste (ok 40 minut). Tapiokę można wcześniej namoczyć dzięki czemu skraca się czas gotowania.
Wartości odżywcze w 100g produktu
Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 86 g
-w tym cukry: <0,5 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,06 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.