Opis
Łuska babki jajowatej 200g
- Kraj Pochodzenia: Indie
- Producent: Vivio
- Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 200g
- Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki:
Łuska babki jajowatej 100%
Uzupełnij swoją dietę o wartościowe źródło błonnika i innych składników odżywczych. Łuska babki jajowatej to naturalny dodatek, który wzbogaci wiele potraw. Możesz spożywać go także jako napar, aby poprawić funkcjonowanie układu pokarmowego.
Dlaczego warto spożywać łuskę babki jajowatej?
Jeśli borykasz się z częstymi dolegliwościami ze strony układu pokarmowego, łuska babki jajowatej przyniesie Ci ulgę. Wykonany z nasion napar delikatnie pobudza jelita do pracy. Łuska babki jajowatej sprawdzi się w przypadku zaparć czy hemoroidów. Nasiona babki to także cenne źródło błonnika w Twojej diecie.
Łuskę babki jajowatej możesz traktować także jako element diety odchudzającej. Nasiona babki pęcznieją w żołądku, zapewniając uczucie sytości. Pomagają też organizmowi pozbyć się toksyn i innych zbędnych substancji.
Babka jajowata łuska 200 g od Vivio – wygodna w użyciu w Twojej kuchni
Babkę jajowatą – łuskę 200 g możesz spożywać na różne sposoby. Jeśli chcesz poradzić sobie z problemami jelitowymi, najlepiej wykonać z niej napar. Rozpuszczona w wodzie babka tworzy rodzaj kisielu, który łagodnie działa na układ pokarmowy.
Jeśli nie odpowiada Ci smak nasion babki, możesz używać ich jako dodatku: do koktajli, owsianki lub jako zagęstnika do zup i sosów. Łuska babki jajowatej nie zmienia smaku ani wyglądu potrawy.
Sposób użycia:
1-2 łyżki babki jajowatej wsypać do szklanki i zalać ciepłą wodą, gotowe do wypicia po 20 minutach.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 722 kJ/180 kcal
- Tłuszcz: <0,05 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:<0,1 g
- Węglowodany: 0,9 g
- w tym cukry: 0,6 g
- Białko: 1,1 g
- Sól: 0,05 g
Informacja o alergenach:
produkt może zawierać gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.