Opis
Kraj Pochodzenia: Niemcy
Producent: Ewald Gelatine
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 20 g (12 listków)
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Produkt posiada CERTYFIKAT BIO
Składniki
Żelatyna wieprzowa
Opakowanie zawierające 20g produktu w 12 listkach wystarcza na 1L masy
Sposób użycia
- Potrzebną ilość żelatyny namoczyć w zimnej wodzie przez ok 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
- Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę należy wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Nie należy gotować, ponieważ żelatyna straci swoje właściwości żelowania
- Dla zimnej masy: odciśnięta żelatynę podgrzać w małym rondlu niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy - nigdy odwrotnie! Następnie wymieszać z pozostałą masą.
- Schłodzić w lodówce przez 4h
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym miejscu z daleka od zapachów obcych
Dane techniczne
BIO ekologiczne | BIO |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.