Opis
Soja żółta BIO 400 g
- Kraj pochodzenia: Chiny
- Producent: BIO Planet
- Opakowanie jednostkowe: 400 g / 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Groch żółty 100%
Ziarno soi to jeden z najpopularniejszych azjatyckich produktów, który doskonale sprawdza się jako dodatek do dań warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek, zup, dań jednogarnkowych. Po rozdrobnieniu idealnie komponuje się do wszelkiego rodzaju past, dań mącznych czy kotletów. Soja charakteryzuje się wysoką zawartością białka i stanowi podstawę diet wegetariańskiej oraz wegańskiej.
Sposób przygotowania:
Ziarno soi należy moczyć co najmniej 8 godzin, następnie gotować w lekko osolonej wodzie przez około 60 minut w proporcji 1: 2,5.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1783 kJ /427 kcal
- Tłuszcz: 20 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
- Węglowodany: 21 g
- - w tym cukry: 7,3 g
- Białko: 36 g
- Sól: 0 g
informacja o alergenach: produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, sezam.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.