Opis
Kraj Producenta: Polska
Producent: Celiko
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 24g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki
Pektyna
Pektyna otrzymywana z pulpy owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to doskonały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
Sposób przygotowania:
Do gotowanych owoców z dodatkiem pektyny dodajemy cukier gdy owoce są całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Informacja o alergenach
Produkt może zawierać; mleko, soję i ich produkty pochodne
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.