Opis
Kraj Producenta: Szwajcaria
Producent: Batom
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 150g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki
Pektyna jabłkowa amidowana 100%
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to doskonały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
Sposób przygotowania:
Do gotowanych owoców z dodatkiem pektyny dodajemy cukier gdy owoce są całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Informacja o alergenach
Produkt może zawierać; gluten, orzechy, nasiona sezamu.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Pektyna jabłkowa do dżemów 150g Batom
towar niedostępny