Opis
Makaron konjac shirataki UDON 270 g MIYATA
Makaron konjac shirataki UDON to niskokaloryczny, beztłuszczowy produkt, który mogą spożywać osoby na diecie o obniżonej zawartości węglowodanów, wegańskiej, bezglutenowej czy dla osób chorych na cukrzycę.
Makaron konjac to dla Ciebie nowość? Ten rodzaj makaronu, produkowany z mąki pozyskiwanej z korzenia rośliny konjac, jest wykorzystywany w kuchni azjatyckiej od wieków. Nie ma smaku i dobrze łączy się z dowolnymi przyprawami, ziołami, sosami. Dbasz o to, by jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo? Makaron Konjac UDON to produkt dla Ciebie! Jest bogaty w błonnik, wspomagający proces trawienia, a także w liczne witaminy (A, C, D, E i z grupy B) i mikroelementy, m.in. żelazo, fosfor, cynk, miedź. Makarony konjac nie zawierają glutenu, jaj, soi i innych alergenów.
Składniki
Woda, mąka konjac 3%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 42 kJ/10 kcal
- Tłuszcz: <0,5 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
- Węglowodany: 0,8 g
- - w tym cukry: <0,5 g
- Białko: <0,5 g
- Sól: 0,05 g
Kraj producenta: Chiny
Producent: MIYATA
Waga: 270 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.