Opis
Mąka z żołędzi bezglutenowa 500 g Dary Natury
- Kraj pochodzenia: Polska
- Producent:Dary Natury
- Opakowanie jednostkowe:1 szt - 500 g
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Mąka z żołędzi 100%.
Mąka z żołędzi dawniej używana była jako pokarm, głównie w czasach, gdy brakowało jedzenia. Jest cennym źródłem składników odżywczych co potwierdzają współczesne badania. W porównaniu z mąką zbożową jest bogatsza m.in w potas, wapń czy magnez. Znajdziemy w niej również witaminy z grupy B w znacznej ilości.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1355 kJ /322 kcal
- Tłuszcz: 5,1 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
- Węglowodany: 73,4 g
- - w tym cukry: 9,9 g
- Błonnik: 16,8 g
- Białko: 4,1 g
- Sól: 0,0 g
Zastosowanie mąki z żołędzi
Mąkę żołędziową możemy wykorzystać jako dodatek do mąki zbożowej np. przy wypieku chleba lub bułek. Również jako składnik sosów, makaronów, placków czy omletów.
PRODUKT NIE ZAWIERA GLUTENU.