Opis
Mąka z żołędzi bezglutenowa 500 g Dary Natury
- Kraj pochodzenia: Polska
- Producent:Dary Natury
- Opakowanie jednostkowe:1 szt - 500 g
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Mąka z żołędzi 100%.
Mąka z żołędzi dawniej używana była jako pokarm, głównie w czasach, gdy brakowało jedzenia. Jest cennym źródłem składników odżywczych co potwierdzają współczesne badania. W porównaniu z mąką zbożową jest bogatsza m.in w potas, wapń czy magnez. Znajdziemy w niej również witaminy z grupy B w znacznej ilości.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1355 kJ /322 kcal
- Tłuszcz: 5,1 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
- Węglowodany: 73,4 g
- - w tym cukry: 9,9 g
- Błonnik: 16,8 g
- Białko: 4,1 g
- Sól: 0,0 g
Zastosowanie mąki z żołędzi
Mąkę żołędziową możemy wykorzystać jako dodatek do mąki zbożowej np. przy wypieku chleba lub bułek. Również jako składnik sosów, makaronów, placków czy omletów.
PRODUKT NIE ZAWIERA GLUTENU.
Dane techniczne
Bezglutenowe | BEZ GLUTENU |
BIO ekologiczne | BIO |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Mąka z żołędzi bezglutenowa BIO 500g
towar niedostępny