Opis
Mąka z pszenicy Durum (semolina) BIO 1 kg
Ekologiczna mąka z semoliny otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy Durum. Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti czy cannelloni, nadając im naturalny bursztynowy kolor. Mąka jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, budyniów oraz do zagęszczania potraw.
Składniki
Mąka z pszenicy durum (semolina) 100%.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1565 kJ/369 kcal
- Tłuszcz: 2,0 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
- Węglowodany: 73 g
- - w tym cukry: 0,4 g
- Błonnik: 3,6 g
- Białko: 13 g
- Sól: 0 g
Kraj Pochodzenia: Włochy
Producent: Polska
Waga: 1 kg
Informacja o alergenach: produkt może zawierać orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.