Opis
Budyń czekoladowy bezglutenowy bez cukru BIO 40 g Amylon to produkt o prostym, naturalnym składzie i pysznym smaku.
- Kraj pochodzenia: Rolnictwo UE/spoza UE
- Producent: Amylon
- Opakowanie jednostkowe: 1 szt – 40 g
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki:
Skrobia kukurydziana Bio, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu Bio (20%)
Budyń czekoladowy bezglutenowy Amylon jest produkowany z wykorzystaniem surowców z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Produkt posiada CERTYFIKAT BIO.
Sposób przygotowania:
- Z 1/2 litra zimnego mleka odlać 1/2 szklanki.
- Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
- Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń czekoladowy BIO Amylon jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartości odżywcze w 100 g produktu
- Wartość energetyczna: 1405kJ /331 kcal
- Tłuszcz: 2,3 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g)
- Węglowodany: 73 g (w tym cukry: 0,5 g)
- Białko: 4,8 g
- Sól: 0,03 g
Zalecane warunki przechowywania:
Budyń czekoladowy bez cukru i bez glutenu Amylon należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Budyń czekoladowy Amylon – zdrowsza wersja słodyczy
Zdrowa żywność nie musi oznaczać wyrzeczeń. Zamiast zupełnie rezygnować ze słodyczy, wybierz zdrowsze wersje ulubionych deserów i zapomnij o wyrzutach sumienia! Sprawdź budynie z naszej oferty i przekonaj się, że naturalna żywność to świetny pomysł na słodką przekąskę dla całej rodziny.
Dane techniczne
Bezglutenowe | BEZ GLUTENU |
BIO ekologiczne | BIO |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Budyń czekoladowy bezglutenowy bez cukru BIO 40 g Amylon
towar niedostępny