Opis
Białko serwatkowe naturalne IZOLAT 500 g Diet Food
Białko serwatkowe to bogate źródło białka - podstawowego budulca mięśni. Zawiera cenne dla zdrowia aminokwasy. Produkt polecany szczególnie osobom z niedoborami żywieniowymi, oraz osobom które intensywnie trenują oraz są aktywne.
Sposób przyrządzenia: wymieszać 2 miarki (40g) proteiny z serwatki z 250 ml wody, mleka lub soku. Spożywaj 1-3 razy dziennie.
Składniki:
Izolat białek serwatkowych w proszku( Izolat białek serwatkowych w proszku z mleka, emulgator; lecytyna słonecznikowa).
Aminokwasy w 100 g izolatu proteiny z serwatki:
- kwas asparaginowy 10,2 g
- seryna 4,4 g
- treonina 6,6 g
- kwas glutaminowy 16,7 g
- prolina 5,6 g
- glicyna 1,5 g
- alanina 4,3 g
- walina 5,2 g
- metionina 2 g
- izoleucyna 6 g
- leucyna 9,1 g
- tyrozyna 2,6 g
- fenyloalanina 2,9 g
- histydyna 1,6 g
- lizyna 8,6 g
- arginina 1,7 g
- cystyna 1,7 g
- tryptofan 1,6 g
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1566 kJ /369 kcal
- Tłuszcz: 1 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- Węglowodany: 0,4 g
- - w tym cukry: 0,4 g
- Białko: 87 g
- Sól: 0,6 g
Kraj producenta: Polska
Producent: Diet Food
Waga: 500 g
Informacja o alergenach: produkt może zawierać soję, orzechy, pszenicę i gluten.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Izolat białka serwatkowego — czyste białko dla najlepszych efektów
Izolat białka serwatkowego (Whey Protein Isolate — WPI) to jedna z najczystszych i najbardziej efektywnych w suplementacji form białka serwatkowego dostępnych na rynku. Dzięki zaawansowanym procesom filtracji zawiera minimalną ilość tłuszczów i węglowodanów, jednocześnie dostarczając wysoką koncentrację białka (nawet do 90-95%). Białko serwatkowe to idealny wybór dla sportowców, osób dbających o sylwetkę oraz wszystkich, którzy chcą dostarczyć organizmowi wysokiej jakości białko w łatwo przyswajalnej formie.
Zalety WPI (Whey Protein Isolate)
Pierwszą zaletą WPI jest wysoka zawartość białka (około 90%), co znacząco wspiera budowanie masy mięśniowej i regenerację mięśni. Zawiera pełne spektrum aminokwasów, w tym BCAA (tzw. aminokwasy rozgałęzione).
Ponadto izolat białka serwatki to forma łatwo przyswajalnego białka — błyskawiczna absorpcja sprawia, że WPI jest idealnym białkiem do spożycia po zakończeniu jednostki treningowej.
Procesy filtracji, w wyniku których powstaje białko izolat, są dokładniejsze niż te wykorzystywane przy produkcji koncentratu białka serwatkowego. Dzięki precyzyjnej filtracji WPI zawiera bardzo niewielkie ilości węglowodanów i tłuszczu. To, że izolat białka serwatki zawiera tylko śladowe ilości laktozy, sprawia, że jest doskonałą opcją dla osób z nietolerancją tego disacharydu — spożywanie WPI przynosi im pożądane efekty bez narażania się na wystąpienie nieprzyjemnych objawów ze strony układu pokarmowego. Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów decyduje o tym, że czysty izolat białka serwatkowego to doskonała opcja dla osób na diecie redukcyjnej, ponieważ nie dostarcza zbędnych kalorii, a zapewnia odpowiednią podaż białka i uczucie sytości.
Białko — izolat vs. koncentrat vs. hydrolizat
Izolat białka serwatkowego (WPI) zawiera około 90% białka przy minimalnej zawartości tłuszczów i węglowodanów. Jest idealny do stosowania po treningu, ponieważ bardzo szybko się wchłania. Może być z powodzeniem wykorzystywany przez osoby na diecie niskowęglowodanowej i mające nietolerancję laktozy.
Koncentrat białka serwatkowego (WPC) zawiera zazwyczaj około 70-80% białka. W składzie WPC jest zdecydowanie więcej węglowodanów (w tym laktozy) i tłuszczów, przez co ma wyższą wartość kaloryczną niż izolaty białka serwatkowego i może wywoływać nieprzyjemne dolegliwości u osób z nietolerancją cukru mlecznego. Wchłania się wolniej niż izolat białka serwatki, ale według wielu osób ma plusy: jest uznawany za smaczniejszy (ze względu na większą zawartość tłuszczów i cukrów) oraz zazwyczaj ma niższą cenę.
Hydrolizat białka serwatkowego (WPH) wchłania się najszybciej ze wszystkich rodzajów białkowych suplementów diety, ponieważ jest poddawany wstępnemu rozkładowi za pomocą enzymów. Często jest droższy i mniej smaczny niż koncentraty i izolaty białek serwatkowych.
Izolat białka serwatkowego (WPI) to doskonały wybór dla osób poszukujących czystego, łatwo przyswajalnego źródła białka. Dzięki wysokiej zawartości aminokwasów, minimalnej ilości laktozy i błyskawicznemu wchłanianiu stanowi idealne wsparcie dla sportowców oraz osób dbających o zdrową i zbilansowaną dietę. Jeśli zależy Ci na maksymalnej jakości i efektywności — białko izolat dostępne w sklepie internetowym e-superfood.pl będzie najlepszym wyborem!
Dane techniczne
BIO ekologiczne | BIO |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Białko serwatkowe IZOLAT Naturalne 90% 500 g Diet Food





towar niedostępny

Buy this products now - pay for it in 30 days