Koszyk: (pusty)
do kasy suma: 0,00 zł

Produkty bezglutenowe

Chcesz jeść wartościowe i smaczne produkty bezglutenowe, żeby cieszyć się pełnym zdrowiem i zawsze dobrym samopoczuciem? Wybierz żywność z asortymentu naszego sklepu internetowego e-superfood. Oferowane przez nas jedzenie bez glutenu to różne przekąski, słodycze i produkty, które możesz wykorzystać do pieczenia ciasta, gotowania obiadu i przyrządzania smacznych potraw. 

 

BEZGLUTENOWE

Pasta czurry żółte bezglutenowe BIO 50 g ONOFF SPICES

Pasta czurry żółte bezglutenowe BIO 50 g ONOFF SPICES
Pasta czurry żółte bezglutenowe BIO 50 g ONOFF SPICES

Kraj Pochodzenia: Tajlandia

Producent: ONOFF SPICES

Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 50 g

Jednostka sprzedaży: 1 szt

Produkt posiada CERTYFIKAT BIO

Składniki

Szalotka, trawa cytrynowa, sól, czosnek, papryka chili czerwona 10%, kolendra, galangal, imbir, kminek, kurkuma w proszku, substancja konserwująca: kwas cytrynowy. 

Dostępność: brak towaru

Cena: 11,99 zł

Pasta Pad Thai bezglutenowa BIO 100 g ONOFF SPICES

Pasta Pad Thai bezglutenowa BIO 100 g ONOFF SPICES
Pasta Pad Thai bezglutenowa BIO 100 g ONOFF SPICES

Kraj Producenta: Tajlandia

Producent: ONOFF SPICES

Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 50 g

Jednostka sprzedaży: 1 szt

Składniki

Woda, sos sojowy 18,5% (woda, sól, soja, mąka ryżowa, cukier trzcinowy), szalotka, czosnek, olek kokosowy, substancja konserwująca: kwas cytrynowy. 

Dostępność: brak towaru

Cena: 11,99 zł

Pasta słodko-kwaśna bezglutenowa BIO 100 g ONOFF SPICES

Pasta słodko-kwaśna bezglutenowa BIO 100 g ONOFF SPICES
Pasta słodko-kwaśna bezglutenowa BIO 100 g ONOFF SPICES

Kraj Pochodzenia: Tajlandia

Producent: ONOFF SPICES

Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 100 g

Jednostka sprzedaży: 1 szt

Produkt posiada CERTYFIKAT BIO

Składniki

Woda, ananas, cukier trzcinowy, papryka chili czerwona 9%, ocet ananasowy, sól, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa. 

Dostępność: brak towaru

Cena: 11,99 zł

Produkty bezglutenowe mają charakterystyczne oznaczenie w postaci przekreślonego kłosa. Są najlepszą żywnością dla osób z celiakią i wszystkich tych, którym zależy na zdrowym odżywianiu, dobrym nastroju, energii i optymizmie. Jedzenie bez glutenu jest popularne, ponieważ wpływa bardzo korzystnie na cały organizm. Wiele objawów takich jak np. bóle brzucha, nudności, spadek energii, zaparcia czy biegunki pojawiające się po jedzeniu, wynika z nieświadomego spożywania nadmiernej ilości glutenu. Gluten znajduje się w wielu produktach dostępnych w zwykłych sklepach i w ten sposób może być dostarczany do organizmu nawet każdego dnia!  Bezglutenowy sklep online zapobiega takim sytuacjom. To również wygodna forma składania zamówień i dostawa bezpośrednio do domu! Sprawdź jaka żywność bezglutenowa jest dostępna w naszym asortymencie i zamów coś dla siebie lub swojej rodziny. 

Żywność bez glutenu – w jaki sposób powstaje?

Wiele osób zwracających uwagę na rodzaj kupowanej żywności potwierdza fakt, że bardzo często produkty bezglutenowe dostępne w sklepach posiadają walory smakowe bardzo zbliżone lub do złudzenia przypominające te typowe dla zwykłych wyrobów. Zasadniczo uzyskanie takich, a nie innych właściwości w przypadku jedzenia bezglutenowego pod względem konsystencji czy zapachu jest możliwe i w wielu przypadkach nie sprawia żadnych trudności. Każdy producent stosuje w tym przypadku własne i ściśle strzeżone receptury. Podstawą jest tutaj dobranie składników oraz przeprowadzenie obróbki technologicznej w taki sposób, aby efektem końcowym był pełnowartościowy produkt bez glutenu, czyli smaczna żywność, z której można w dowolnej chwili skorzystać. Efekty starań producentów są niekiedy spektakularne, dzięki czemu osoby, które muszą zwracać uwagę na to, co spożywają, mogą swobodniej funkcjonować.

Produkty bez glutenu – jak je rozpoznać?

Niektóre artykuły spożywcze dostępne na rynku to produkty bezglutenowe. Takie jedzenie w niektórych sklepach znajduje się na osobnych półkach, jednak nie jest to regułą. Aby rozpoznać, czy mamy do czynienia z wyrobem spełniającym nasze oczekiwania, musimy na opakowaniu odszukać odpowiednią informację. Jest to symbol przekreślonego kłosa, czasami też naniesione w widocznym miejscu hasło gluten-free. Dodatkowo zawsze warto przeanalizować skład w poszukiwaniu nazw zbóż takich jak pszenica, jęczmień oraz żyto, które dyskwalifikują dany produkt jako bezglutenowy. Obecnie też można wspomóc się technologią i korzystać z jednej z wielu aplikacji na telefon, które pozwalają szybko i sprawnie wyśledzić w sklepie właściwe pozycje.

Dlaczego niektóre osoby muszą ograniczyć spożywanie glutenu?

Wybieranie przez niektóre osoby żywności z przekreślonym kłosem w sklepach nie wiąże się ze stosowaniem żadnej cudownej diety. Jest to konieczność wynikająca ze specyfiki funkcjonowania organizmu cierpiącego na chorobę glutenozależną lub z nadwrażliwością na tego typu jedzenie. W celu ograniczenia efektów ubocznych konieczne jest częściowe lub niekiedy całkowite usunięcie z jadłospisu różnych produktów, na przykład wielu rodzajów pieczywa, wyrobów cukierniczych, tradycyjnych makaronów, płatków owsianych czy słonych przekąsek. Na szczęście obecnie na półkach w sklepach znajduje się wiele ciekawych propozycji, na przykład orzechy, specjalne batoniki, a nawet bajgle, bułki hamburgerowe i buliony gotowe do przygotowania smacznego dania na śniadanie, obiad lub kolację.

© Remedy Template by Maxsote
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium