Dlaczego makarony i passata Granoro
Granoro to rodzinna włoska firma, znajdująca się w Corato, miasteczku w rejonie Apulia (wł. Puglia) na południu Włoch w charakterystycznym obcasie "włoskiego buta". Jest to obszar uznawany już od czasów rzymskich, za r=teren produkcji najlepszych makaronów z semoliny czyli pszenicy durum.
Granoro to makarony najwyższej jakości, wytłaczane tradycyjną metodą brązu, z najwyższej jakości ekologicznego ziarna i poddane bardzo powolnemu delikatnemu procesowi suszenia. To wszystko sprawia, że makaron Granoro jest wyjątkowy i nie ma sobie równych.
Passata pomidorowa Granoro to wyjątkowy smak włoskich pomidorów, idealna do tradycyjnych sosów, pizzy, szakszuki czy polskiej pomidorówki
Granoro to 100% włoskie rolnictwo ekologiczne
Włoskie makarony to różnorodność kształtów
Makarony Granoro powstają z semoliny czyli pszenicy durum. To synonim jakości i autentycznego smaku. Idealne do klasycznych włoskich dań, takich jak spaghetti bolognese, carbonara, czy lasagne. W ofercie posiadamy między innymi: spaghetti, tagliatelle, fusilli (świderki), penne (rurki), rustiche gniazda, wstążki, lasagne,
Te makarony włoskie sprawdzą się zarówno w codziennych posiłkach, jak i eleganckich kolacjach.
Włoskie makarony z czym podawać
Będą pasować do tradycyjnych włoskich sosów, od najprostrzych aglio-olio, aglio-olio-pepperoncino i pommodoro e basilico przez bardziej wyrafinowane: bolognese, marinara, carbonara, punanesca i arrabiata.
Makarony to idealne rozwiązanie dla pesto, czyli past na bazie orzechów i świeżych ziół. Najbardziej popularne to genovese, pesto rosso, calabrese, siciliana czy di rucola, di pistacchi i prezzemolo.
W 100g magaronu pełnoziarnistego granoro, jest ok 75g błonnika, z czego ok 3g to cenny beta-glukan