Ecomil to 100% napoje roślinne, zwane popularnie jako mleczko roślinne lub śmietanka roślinna. Nie zawierają laktozy ani cholesterolu, a składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych BIO. Doskonała alternatywa dla mleka krowiego, a więc osób z nietolerancją laktozy i alergii na kazeinę. Dzięki różnorodności smaków i składników, każdy może znaleźć odpowiedni napój dopasowany do swoich potrzeb i preferencji: mleczka migdałowe, kokosowe, owsiane, ryżowe, jaglane, konopne i mnóstwo mleczek orzechowych. Ecomil specjalizuje się w ekologicznych napojach roślinnych, o dużej zawartości wkładu. Są świetną alternatywą dla mleka krowiego. Ecomil to ekologiczne certyfikowane składniki, bez sztucznych dodatków, bez glutenu, idealne dla osób z nietolerancją glutenu (np. napój owsiany, migdałowy czy ryżowy w wersji bezglutenowej). Nie zawiera laktozy, więc jest odpowiedni dla osób z nietolerancją laktozy i wegan. Stanowi doskonałe źródło witamin i minerałów takich jak wapń, B12, witaminy, jest bez dodatku cukru, słodzone naturalnie. napoje sojowe, owsiane, migdałowe, ryżowe, orkiszowe i inne. Dostępne różne smaki takie jak napoje kokosowe, sojowe, owsiane, migdałowe, ryżowe, orkiszowe i inne.
Dostępne są wersje napojów Ecomil, do kawy, do gotowania i do picia solo, bo mleczka i napoje roślinne mogą mieć wiele zastosowań, w zależności od ich rodzaju i składu. Można je pić samodzielnie, np. jako zamiennik mleka krowiego, jako śmietanka do kawy, herbaty lub kakao. Może też służyć do gotowania, szczególnie w kuchni tajskiej i w ogóle azjatyckiej i pieczenia:
- Wypieki keto-friendly (np. ciasta, gofry, naleśniki, chlebki migdałowe).
- Zupy i sosy (np. mleczko kokosowe do curry, zupy tajskiej).
- Omlety i puddingi (np. chia pudding na mleku kokosowym).
Doskonałe do smoothie, Idealne do blendowania z owocami niskowęglowodanowymi (np. truskawki, jagody, maliny). Do szejków, jako baza po dodaniu: białka w proszku, dowolnego masła orzechowego lub awokado. Ecomil sprawdzi się jako baza deserów: bita śmietana kokosowa, lody na bazie mleka roślinnego czy pudding z dodatkiem nasion chia, do śmietankowej galaretki, panna cotta czy kremu waniliowego. Śniadania keto to kolejne zastosowanie, zamiast mleka do orzechów, nasion, pestek i granoli niskowęglowodanowej. Sprawdzi się do keto-owsianki czyli konopianki na bazie nasion konopnych, chia lub siemienia lnianego.
BEZ GLUTENU
BIO
BEZ GLUTENU
BIO
KETO LCHF
BEZ GLUTENU
KETO LCHF
BEZ GLUTENU
KETO LCHF
BEZ GLUTENU
BIO
KETO LCHF
BEZ GLUTENU
BIO
KETO LCHF
BEZ GLUTENU
BIO
KETO LCHF
BEZ GLUTENU
BIO
KETO LCHF
BEZ GLUTENU
BIO
KETO LCHF