Opis
Kraj Producenta: Tajlandia
Producent: Lien Ying
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 130g
Jednostka sprzedaży: 1szt
Produkt posiada CERTYFIKAT BIO
SKŁADNIKI:
chili* 45%, trawa cytrynowa* 10%, czosnek, szalotka*, sól kuchenna, nasiona kolendry*, galangal*, kminek, liście Kaffir*, regulator kwasowości kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik z kontrolowanych upraw ekologicznych)
OPIS
Ekologiczna tajska pasta curry. Tradycyjny tajski dodatek do potraw azjatyckich. Jest to nic innego, jak utarte i wymieszane składniki/ przyprawy. Zdecydowanie najostrzejszym rodzajem pasty curry jest zielona pasta curry. Stanowi kwintesencje Tajlandii (dzięki zawartości kolendry, trawy cytrynowej, galangi oraz właśnie chili). Składniki są idealną bazą do zielonego curry, które można wykorzystać jako dodatek do makaronów, ryżów, sosów i zup.Wykorzystywana jest także jako marynata do wielu tajskich dań mięsnych. Do jej przygotowania wykorzystywane są zielone papryczki chili.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 75 kcal
Tłuszcz - 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 9,7 g
w tym cukry - 2,8 g
Białko - 3,5 g
Sól - 13,9 g