Opis
Kraj Producenta: Tajlandia
Producent: Lien Ying
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 120g
Jednostka sprzedaży: 1szt
Produkt posiada CERTYFIKAT BIO
SKŁADNIKI:
chili* 25%, trawa cytrynowa* 15%, czosnek, szalotka*, galangal*, sól kuchenna, kminek, liście Kaffir*, regulator kwasowości kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik z kontrolowanych upraw ekologicznych)
OPIS
Ekologiczna tajska pasta curry. Tradycyjny tajski dodatek do potraw azjatyckich. Jest to nic innego, jak utarte i wymieszane składniki/ przyprawy. Czerwona pasta curry jest pikantną odmianą pasty curry, zawierającą czerwone chili. Stanowi kwintesencje Tajlandii (dzięki zawartości czerwonego chili, trawy cytrynowej, galangi). Składniki są idealną bazą do czerwonego curry, które można wykorzystać jako dodatek do makaronów, ryżów, sosów i zup choć najczęściej do potrwa w woka. Wykorzystywana jest także jako marynata do wielu tajskich dań mięsnych. Do jej przygotowania wykorzystywane są czerwone papryczki chili.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 97 kcal
Tłuszcz - 1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 11 g
w tym cukry - 2,6 g
Białko - 4,7 g
Sól - 13,9 g