Koszyk: (pusty)
do kasy suma: 0,00 zł

Maranta z trzciny cukrowej bezglutenowa BIO 250g

Kod produktu: 11425
Producent: Pięć Przemian
Ocena: 5
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 13,90 zł 13.90
Wybierz ilość: szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Kraj Pochodzenia: Indie

Producent: Pięć Przemian

Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 250g

Jednostka sprzedaży: 1 szt

Składniki

Maranta trzcinowa 100%

Maranta z trzciny cukrowej to bezglutenowa mąka, lekkostrawna mąka skrobiowa zwana arrowroot, pozyskiwana z korzeni roślin zaliczających się do rodziny botanicznej marantowatych pochodzących z Ameryki Południowej. Świetnie sprawdza się w diecie bezglutenowej w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. Polecana jest dla uczulonych, ze względu na możliwość jej zastosowania w różnych daniach, ma także bardzo korzystny wpływ na przewód pokarmowy oraz właściwą florę bakteryjną.

Maranta trzcinowa jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci.

Zaleca się mieszanie maranty trzcinowej z zimnym płynem, a następnie dodanie mieszanki do gorącego płynu. Podgrzewa się potrawę do momentu, aż zgęstnieje.

Wartości odżywcze w 100g produktu

Wartość energetyczna: 1495 kJ/357 kcal

Tłuszcz: 0,1 g

-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

Węglowodany: 85 g

-w tym cukry: 0 g

Białko: 0,3 g

Sól: 0 g

Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy, może zawierać alergeny: migdały.

 

Opinie o produkcie (0)

© Remedy Template by Maxsote
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium