Opis
Kraj Pochodzenia: Indie
Producent: Pięć Przemian
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 250g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki
Maranta trzcinowa 100%
Maranta z trzciny cukrowej to bezglutenowa mąka, lekkostrawna mąka skrobiowa zwana arrowroot, pozyskiwana z korzeni roślin zaliczających się do rodziny botanicznej marantowatych pochodzących z Ameryki Południowej. Świetnie sprawdza się w diecie bezglutenowej w charakterze zagęstnika, a także zamiennika mąk glutenowych. Polecana jest dla uczulonych, ze względu na możliwość jej zastosowania w różnych daniach, ma także bardzo korzystny wpływ na przewód pokarmowy oraz właściwą florę bakteryjną.
Maranta trzcinowa jest dobrym środkiem wiążącym, może być używana do przygotowywania i zagęszczania wielu potraw: klarownych zup i sosów, puddingów, ciastek, galaretek, budyniów, lodów oraz wypieków dla dzieci.
Zaleca się mieszanie maranty trzcinowej z zimnym płynem, a następnie dodanie mieszanki do gorącego płynu. Podgrzewa się potrawę do momentu, aż zgęstnieje.
Wartości odżywcze w 100g produktu
Wartość energetyczna: 1495 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 85 g
-w tym cukry: 0 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 g
Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy, może zawierać alergeny: migdały.
Dane techniczne
Bezglutenowe | BEZ GLUTENU |
BIO ekologiczne | BIO |
Opinie o produkcie (0)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Maranta z trzciny cukrowej bezglutenowa BIO 250g
towar niedostępny
Buy this products now - pay for it in 30 days