Opis
Mąka ryżowa 1 kg
Mąka ryżowa jest produktem bezglutenowym. Posiada neutralny smak , stanowi zamiennik mąki pszennej. Jest bardzo popularna w kuchni azjatyckiej - z niej powstaje papier ryżowy. Używając mąki do wypieków trzeba pamiętać, że nie jest kleista jak mąki glutenowe.
Składniki
Mąka ryżowa.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1481 kJ/349 kcal
- Tłuszcz: 0,7 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,15 g
- Węglowodany: 76,9 g
- - w tym cukry: 2 g
- Błonnik: 2,3 g
- Białko: 7,6 g
- Sól: 0,1 g
Kraj Producenta: Polska
Producent: Vivio
Waga: 1 kg
Informacja o alergenach: produkt może zawierać gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.