Opis
Kraj pochodzenia: Japonia
Kraj producenta: Holandia
Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 125g
Jednostka sprzedaży: 1 szt
Produkt posiada CERTYFIKAT BIO
Składniki
Ekologiczna skrobia z korzenia kuzu
Skrobia korzenia kuzu szarego pozbawiona jest zapachu i smaku, jest zdrową alternatywą dla innych produktów zagęszczających takich jak np. mąka czy kasze. Doskonale nadaje się do zagęszczania zup, sosów, deserów i innych potraw.
Sposób przygotowania: 2-3 łyżeczki kuzu rozpuścić w 250ml zimnej wody. Mieszać do rozpuszczenia i uzyskania jednolitej masy, następnie dodać do potraw i gotować na małym ogniu.Wartości odżywcze w 100g produktu
Wartość energetyczna: 1428 kJ/336 kcal
Tłuszcz: 0 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 84 g
-w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,1 g