Opis
Budyń truskawkowy bez cukru - bezglutenowy Amylon 40 g
Sięgnij po bio budyń truskawkowy bezglutenowy i bez cukru Amylon (40 g). Jeśli lubisz słodkie desery, ale nie chcesz nieprzyjemności ze strony układu trawiennego, nasz sklep ze zdrową żywnością przygotował coś specjalnego. Truskawkowy budyń bez cukru i bez glutenu to bio rozwiązanie dla dzieci i dorosłych. Czeski producent Amylon dostarcza ekologiczne produkty oparte na tradycyjnych recepturach. Są one jednak dużo bezpieczniejsze dla organizmu - brak cukru, glutenu i sztucznych substancji przekłada się na lepsze samopoczucie. Dla miłośników takich przekąsek, przygotowaliśmy też m.in. pyszne galaretki bezglutenowe.
- Kraj pochodzenia: Rolnictwo UE/spoza UE
- Producent: Amylon
- Opakowanie jednostkowe: 40 g / 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Produkt posiada CERTYFIKAT BIO
Składniki:
Skrobia kukurydziana, suszone truskawki 6%, sproszkowany burak czerwony, naturalny aromat truskawkowy.
Sposób przyrządzania:
- z 1/2 litra zimnego mleka odlać 1/2 szklanki
- do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok 40g) i pozostawić do zagotowania
- do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 386 kJ/91 kcal
- Tłuszcz: 1,3 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
- Węglowodany: 17 g
- W tym cukry: 11 g
- Białko: 2,9 g
- Sól: 0,09 g
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.