Opis
Papryka chili marynowana 360 g Krokus
- Kraj producenta: Polska
- Producent: Krokus
- Opakowanie jednostkowe: 360 g/ 1szt.
- Jednostka sprzedaży: 1 szt.
Składniki
Papryka chili, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól.
Papryka jest bardzo ostra. Wyjątkowej pikantności nadają jej pestki ponieważ papryczki szatkowane są w całości i tak trafiają do słoika. Idealna do sosów, gulaszy, zup, pasztetów oraz do potraw z grilla. Po otwarciu słoik przechowywany w lodówce może stać bardzo długo.
Przetwórstwo owoców i warzyw KROKUS to rodzinne przedsiębiorstwo z tradycjami sięgającymi 1993 roku. Firma działa w Pająkowie na granicy województw mazowieckiego i lubelskiego niedaleko Kazimierza nad Wisłą , Janowca i Puław. Krokus jest członkiem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Ich produkty polecano w przewodnikach kulinarnych Le Guide de Gourmands i SlowFood Polska. To laureat tytułu Polskiego Producenta Żywności i Lauru Marszałka Województwa Mazowieckiego.
Firma produkuje przetwory w oparciu o zasady GHP/GMP oraz HCCP.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 195 kJ /47 kcal
- Tłuszcz: 0,4 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 10 g
- - w tym cukry: 7 g
- Białko: 1,6 g
- Sól: 1,1 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.