
Producent
BIO ekologiczne
Promocja
Makarony tradycyjne polskie
Makarony tradycyjne kojarzą nam się z tradycją i recepturami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. W Polsce tradycyjną potrawą jest rosół z ręcznie robionym makaronem Każdy naród ma swój ulubiony makaron.
Polski makaron jajeczny to klasyka rodzimej kuchni. Produkowany z wysokiej jakości mąki i świeżych jaj (kurzych, przepiórczych, perliczych i kaczych), idealny do rosołu i innych zup.
Jaki makaron tradycyjny wybrać
Makarony tradycyjne kojarzą nam się z tradycją i recepturami przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Każdy naród ma swój ulubiony makaron.
Polski makaron tradycyjny wytwarzany jest z jajek i dobrej jakości mąki pszennej. Polski tradycyjny makaron to ten tzw. rosołowy. Do wyboru mamy z jaj kurzych, przepiórczych czy perliczych. Kształt od grubej krajanki do cieniutkiej nitki. Popularne makarony w kuchni polskiej:
- łazanka
- nitki rosołowe
- wstążki
- świderki
- rurki
To właśnie te polskie makarony od lat goszczą na stołach w całym kraju, będąc nieodłącznym składnikiem wielu tradycyjnych dań.