Darmowa dostawa od 199zł

Wymień punkty na produkty gratisowe :)

Progi zakupowe >300zł i >500zł

Potrzebujesz pomocy?

Potrzebujesz pomocy?

Do darmowej dostawy: 199,00 zł

0,00 zł 0

Zawartość koszyka

Potrzebujesz jeszcze 199.00zł do darmowej dostawy (Kurier UPS).

Koszt dostawy:
suma: 0,00 zł
Przejdź do podsumowania

PROTEINOWE

Filtruj/sortuj
Opcje przeglądania
Bezglutenowe
BIO ekologiczne
KETO i Low Carb
Promocja

Makarony proteinowe zdrowe smaczne o wysokiej zawartości białka

Makarony proteinowe to świetna alternatywa dla klasycznego makaronu, szczególnie jeśli zależy Ci na większej ilości białka w diecie. Jest to idealny wybór dla osób na diecie keto, low carb, sportowców oraz osób chcących ograniczyć węglowodany. Makarony proteinowe nie zawierają zbóż, więc są często wykorzystywane w dietach bezglutenowych. Makarony proteinowe uwielbiane przez wegan i wegetarian. Są różne rodzaje makaronów proteinowych, których bazą są głównie rośliny strączkowe. Makaron z ciecierzycy, makaron z grochu, makaron z soczewicy czerwonej, zielonej czy czarnej to wysoka zawartość roślinnego białka ok. 20g na 100g produktu, oraz dobre źródło błonnika. Makarony proteinowe są ekologiczne i nie zawierają glutenu. To świetna baza do lekkich sosów warzywnych, pomidorowych i pesto. Dobrze komponuje się z lekkimi sosami i oliwą.

KETO LCHF

Makaron LOW CARB proteinowy z czerwonej soczewicy świderek 250g Novelle
Makaron LOW CARB proteinowy z czerwonej soczewicy świderek 250g Novelle

8,60 zł

szt.

KETO LCHF

Makaron LOW CARB proteinowy z zielonego groszku świderek 250g Novelle
Makaron LOW CARB proteinowy z zielonego groszku świderek 250g Novelle

8,60 zł

szt.

KETO LCHF

Makaron LOW CARB z czarną soczewicą świderki Diabetic 250g Novelle
Makaron LOW CARB z czarną soczewicą świderki Diabetic 250g Novelle

8,60 zł

szt.
Makaron Proteinowy z bobu świderki 250g Bartolini
Makaron Proteinowy z bobu świderki 250g Bartolini

9,00 zł

  • nowość
szt.

BEZ GLUTENU

BIO

Makaron sojowy PROTEINOWY fettucine z zielonej soi bezgutenowy BIO 200 g
Makaron sojowy PROTEINOWY fettucine z zielonej soi bezgutenowy BIO 200 g

11,60 zł

szt.

BEZ GLUTENU

BIO

Makaron sojowy PROTEINOWY spaghetti z czarnej soi bezglutenowy BIO 200 g
Makaron sojowy PROTEINOWY spaghetti z czarnej soi bezglutenowy BIO 200 g

11,60 zł

szt.

BIO

Makaron z ciecierzycy 250g świder BIO Bartolini
Makaron z ciecierzycy 250g świder BIO Bartolini

10,40 zł

szt.

BIO

Makaron z czerwonej soczewicy świderki BIO 250 g
Makaron z czerwonej soczewicy świderki BIO 250 g

11,00 zł

szt.

BIO

Makaron z zielonego groszku świderki BIO 250 g
Makaron z zielonego groszku świderki BIO 250 g

11,00 zł

szt.

BIO

Makaron zielony groszek świderek BIO 250g Bartolini
Makaron zielony groszek świderek BIO 250g Bartolini

9,40 zł

szt.

Z czego powstają makarony proteinowe

Makarony z roślin strączkowych również charakteryzują się obniżoną zawartością węglowodanów. Są alternatywą dla makaronów tradycyjnych. Posiadają więcej białka i błonnika. Dobrze komponują się z mięsem i warzywami. Są dobrym dodatkiem do sałatek. Do najpopularniejszych możemy zaliczyć:

  • soczewicy
  • zielonego groszku
  • ciecierzycy
  • soi
  • bobu

Makarony proteinowe dla kogo

Makarony proteinowe to idealne rozwiązanie dla osób poszukujących zdrowej, wysokobiałkowej alternatywy dla klasycznych makaronów. Bogate w białko roślinne i błonnik, świetnie sprawdzają się w diecie keto, low carb, bezglutenowej oraz w diecie sportowców, wegan i wegetarian.

Makaron wysokobiałkowy – bez glutenu i zbóż

Większość makaronów proteinowych powstaje z roślin strączkowych, co oznacza, że są one:

  • bezglutenowe

  • bez zbóż

  • odpowiednie dla osób z nietolerancją glutenu

  • naturalnie bogate w białko i błonnik Dzięki temu to świetny wybór dla osób dbających o zdrową, zbilansowaną dietę.

Rodzaje makaronów proteinowych

W naszej ofercie znajdziesz makarony z ciecierzycy, makaron z grochu, makaron z soczewicy czerwonej, zielonej oraz czarnej, a także makaron z soi i zielonego groszku. Każdy z nich zawiera średnio 20 g białka roślinnego na 100 g produktu, co czyni je doskonałym źródłem wartościowego białka w diecie roślinnej.

Zastosowanie makaronów proteinowych

Makarony z roślin strączkowych to uniwersalna baza do:

  • lekkich sosów warzywnych

  • sosów pomidorowych

  • pesto

  • dań z oliwą z oliwek

  • potraw z mięsem i warzywami

  • zdrowych sałatek białkowych

Świetnie sprawdzają się jako makarony do sałatek, makaron do dań fitness oraz makaron dietetyczny bez glutenu.

Wybierz makaron proteinowy i wzbogacaj swoją dietę o pełnowartościowe białko roślinne. Zadbaj o zdrowie i sylwetkę, nie rezygnując z ulubionych dań z makaronem!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium