
Bezglutenowe
BIO ekologiczne
KETO i Low Carb
Nowość
Promocja
Pasty rybne w diecie keto – smaczne i szybkie źródło zdrowych tłuszczów | SuperFood
Idealne keto przekąski! Pasty rybne to doskonały wybór w diecie ketogenicznej – są bogate w zdrowe tłuszcze, białko i mają minimalną ilość węglowodanów. W SuperSmak znajdziesz pasty rybne Helkom i Pan Do Mar, które pomogą Ci utrzymać stan ketozy, dostarczając jednocześnie niezbędnych składników odżywczych w wygodnej formie.
Dlaczego pasty rybne są idealne na keto?
Pasty rybne Pan do Mar i Helcom to wysoka zawartość kwasów omega-3, które wspierają pracę układu nerwowego, mózgu i redukują stany zapalne. Są bogatym źródłem pełnowartościowego białka, niezbędne przy ograniczonej podaży węglowodanów. Pasty rybne można z powodzeniem zaliczyć do produktów LCHF i ketogenicznych. Ta niska zawartość węglowodanów to zwykle poniżej 3g na 100g produktu. Do tego są łatwe i wygodne w użyciu - to gotowa keto przekąska w każdej chwili.
KETO LCHF
KETO LCHF
BEZ GLUTENU
BIO
KETO LCHF
BEZ GLUTENU
BIO
KETO LCHF
KETO LCHF
Pasty rybne – wygodne i zdrowe smarowidła do kanapek | SuperSmak
Gotowe pasty rybne – smaczne i pełne wartości odżywczych! W e-superfood znajdziesz pyszne pasty rybne od sprawdzonych producentów – Helcom i Pan Do Mar – które są idealne na szybkie śniadanie, lunch lub przekąskę. Wykonane z makreli, pstrąga, sardynek i tuńczyka, wzbogacone naturalnymi dodatkami, takimi jak papryka, suszone pomidory czy natka pietruszki. To wygodny sposób, by wzbogacić dietę w kwasy omega-3, białko i witaminy.
Dlaczego warto wybrać pasty rybne?
Pasty rybne są bogate w kwasy omega-3 oraz mają wysoką zawartość białka, co wspiera pracę mózgu i serca oraz są sycące i odżywcze. Pasty rybne z esuperfood to zawsze naturalne składniki, bez sztucznych dodatków i konserwantów. Są wygodne i gotowe do spożycia, przez co idealne na szybki posiłek. Są uniwersalne i maja szerokie zastosowanie: do kanapek, wrapów, zapiekanek i sałatek.
Nasze propozycje past rybnych
Pasty rybne z makreli, pstrąga, tuńczyka i sardynek są popularne w kuchni polskiej i międzynarodowej. Jest wiele możliwości zastosowania a oto przykłady:
Pasta rybna z makreli
- na kanapki, smarowane na świeżym, dobrej jakości pieczywie, często z dodatkiem cebuli, ogórka kiszonego lub jajka. Farsz do jajek – pastą z makreli nadziewa się połówki ugotowanych jajek.
- jako warstwa smakowa do tarty i zapiekanki
- pasta z makreli z twarożkiem, to propozycja lekkiej wersji z dodatkiem serka śmietankowego lub jogurtu naturalnego albo skyr.
Pasty rybne z pstrąga
- eleganckie kanapki, podane z kawiorem :), szczypiorkiem lub cytryną.
- nadzienie do pierogów, naleśników i pasztecików, w połączeniu z koprem i śmietaną.
- dodatek do placków ziemniaczanych tzw. blinów, bardzo popularnych w kuchni rosyjskiej ukraińskiej i gruzińskiej.
- sałatki rybne np. z awokado i rukolą.
Pasty rybne z tuńczyka
- idealne dp wrapów i tortilli, z warzywami i sosem czosnkowym.
- pasta tuńczykowa z fasolą, czyli wersja wegetariańska z dodatkiem białej lub czerwonej fasoli
- zapiekanka makaronowa np. z tuńczykiem i brokułami.
- sushi i rolki ryżowe – jako farsz np. w postaci spicy tuna.
Pasty rybne z sardynek
- pasta z sardeli na grzankach z oliwkami i kaparami.
- wersja pikantna z chili, jako dip do chleba lub krakersów.
- jak dodatek do makaronu np. spaghetti w sosie pomidorowym z sardynkami.
- jako farsz do papryki lub pomidorów, zapiekany z serem.
Uniwersalne zastosowania past rybnych
- dipy, czyli zmiksowane z jogurtem, majonezem lub awokado.
- nadzienie do warzyw np. papryki, cukinii, pieczarek lub grillowanego bakłażana.
- jako baza do sosów np. do makaronu lub ryżu.
- jako nadzienie do krokiecików i pasztecików z dowolnego ciasta, może byś bezglutenowego lub ketogenicznego :)