Producent
BIO ekologiczne
KETO i Low Carb
Promocja
Ekologiczne oliwy BIO extra virgin – walory smakowe
Dostępne w naszym sklepie internetowym ekologiczne oliwy BIO z oliwek z pierwszego tłoczenia to jedne z popularniejszych pozycji. Fantastyczne wrażenia smakowe oraz bogactwo aromatu są w tym przypadku wartością samą w sobie. Obok naturalnych propozycji bez dodatków oferujemy oliwy z ostrą papryką, z czosnkiem, z truflą czy z bazylią, bez których trudno jest wyobrazić sobie chociażby dania kuchni śródziemnomorskiej, w szczególności pizzę, makarony czy zapiekanki.
Oleje naturalne sklep internetowy e-superfood z żywnością ekologiczną
Starannie selekcjonujemy produkty spożywcze dostępne w ofercie naszego sklepu internetowego. Dzięki temu Klienci mają pewność, że otrzymują najlepsze, naturalne, extra virgin oliwy z oliwek. To propozycje, które zwracają uwagę swoimi walorami smakowymi – warto mieć je w swojej kuchni. Zapraszamy serdecznie do złożenia zamówienia na prezentowany w tej kategorii asortyment!
BIO
KETO LCHF
KETO LCHF
KETO LCHF
KETO LCHF
BIO
KETO LCHF
KETO LCHF
KETO LCHF
BIO
KETO LCHF
KETO LCHF
BIO
KETO LCHF
KETO LCHF
KETO LCHF
KETO LCHF
- 1
- |
- 2
Najbardziej znane oliwy extra vergine to grecka, hiszpańska, włoska. To właśnie w rejonach Morza Śródziemnego notuje się mniejszy odsetek ludzi cierpiących na choroby sercowo-naczyniowe i nowotwory niż w pozostałej części Europy. Wszystko wskazuje na to, że jest to efektem diety śródziemnomorskiej, której podstawą jest oliwa z oliwek.
Oliwa jest cennym źródłem witamin A, D, E, i K. Charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych . Głównym kwasem tłuszczowym w oliwie z oliwek jest kwas jednonienasycony zwany kwasem oleinowym. Ma on ogromny wpływ na poziom cholesterolu oraz trójglicerydów we krwi. Zapewnia właściwe ciśnienie tętnicze, poprawia wrażliwość na insulinę, utrzymuje prawidłowe stężenie cukru we krwi. Jest zaliczany do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Oliwa extra vergine nasycona jest polifenolami -związkami, które mają właściwości przeciwutleniające i chronią kwasy tłuszczowe zawarte w oliwie przed utlenianiem, a to zapobiega utlenianiu się tłuszczów w krwioobiegu i tworzeniu się blaszek miażdżycowych w naczyniach krwionośnych. Polifenole chronią nasze serce i układ krwionośny.
Oliwa to zbawienie dla naszego woreczka żółciowego, układu trawiennego, układu odpornościowego. Wspomaga nasz umysł. Systematyczne jej spożywanie zmniejsza ryzyko zachorowania na chorobę Alzheimera. Posiada również właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwnowotworowe.
Znajduje szerokie zastosowanie w każdej dobrej kuchni, szczególnie bliska jest kucharzom z rejonów śródziemnomorskich, Rozgościła się także na naszych polskich stołach. Lubimy ją dodawać do sałatek, warzyw, różnego rodzaju potraw, past, dipów czy pizzy.