Opis
Łuska babki jajowatej 1kg
Szukasz dobrego i wartościowego źródła błonnika? Łuska babki jajowatej to jeden z lepszych pokarmów witalnych. To zmielone łupiny i łuski rośliny o wielu walorach odżywczych. W połączeniu z wodą, staje się bogatym źródłem śluzowatego błonnika pokarmowego – wspomaga trawienie, ułatwia wydalanie i ogólnie – wspomaga perystaltykę jelit.
Targroch – Babka jajowata – źródło cennego błonnika
Babka jajowata, łuska 1 kg to duże opakowanie produktu, które starczy na dłużej, nawet przy systematycznym stosowaniu. Łuska babki jajowatej polskiego producenta posiada znikomą ilość węglowodanów, więc jest podstawowym produktem diet LCHF i keto. Jest doskonałą propozycją dla osób odchudzających się. Łuska babki jajowatej oczyszcza dokładnie jelita, usuwa z nich zalegające zanieczyszczenia i toksyny, a nawet może być pomocnym i co najważniejsze – naturalnym remedium na biegunkę! Produkt można stosować na wiele sposobów - jako ziołowy napar, ale też w formie alternatywy zagęszczacza do zup i sosów, dodatków do wypieków oraz jako panierki. Łuska babki jajowatej od Targroch powinna być stosowana równolegle ze sporą ilością płynów – tylko to zapewnia jej skuteczne działanie i nie powoduje negatywnych działań niepożądanych.
Babka jajowata – łuska 1 kg, nie jest jedynym produktem, którego szukasz? W pozostałych kategoriach naszego sklepu ze zdrową żywnością znajdziesz też inne źródła zdrowego błonnika roślinnego – sprawdź!
- Kraj pochodzenia: Indie
- Producent: VIVIO/Targroch
- Opakowanie jednostkowe: 1 szt - 1000g
- Jednostka sprzedaży: 1 szt
Składniki:
Łuska babki jajowatej 100%
Babka jajowata jest bogatym źródłem naturalnego błonnika pokarmowego. Reguluje metabolizm i perystaltykę jelit. Pomaga wydalać toksyny nagromadzone w jelitach a nawet bywa pomocna w leczeniu biegunki. Napar z babki jajowatej pomocny jest przy zaparciach. Doskonale sprawdza się jako zagęstnik zup i sosów.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartości odżywcze w 100g produktu: 722 kJ/180 kcal
- Tłuszcz: <0,05 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
- Węglowodany: 0,9 g
- W tym cukry: 0,6 g
- Białko: 1,1 g
- Sól: 0,05 g
Sposób użycia:
1-2 łyżki babki jajowatej wsypać do szklanki i zalać ciepłą wodą, gotowe do wypicia po 20 minutach.
Informacja o alergenach:produkt może zawierać gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.