Opis
Włoska Caponata z boczniakami i bakłażanem 490 g Wekownia
Włoska Caponata to warzywne danie pochodzące ze słonecznej Sycylii. Jest to odmiana warzywnego gulaszu. W zależności od regionu w którym jest przygotowywany różni się składem, ale wspólnym mianownikiem jest bakłażan i włoskie pomidory pelati. Wystarczy ja podgrzać i dodac do ulubionego makaronu lub zjeść z chrupiącą bagietką lub włoską focaccią.
Składniki
Pomidory pelatti (pomidory całe bez skory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), 42,7%, cukinia 10,7%, papryka 10,7%, bakłażan 8,5%, boczniak ostrygowaty 8,5%, cebula 75%, pomidor, 6,4/%, oliwa z oliwek Sansa Pomace, czosnek, ajvar (papryka czerwona 80%, bakłażan 6%, olej słonecznikowy, cukier, sól, kwas octowy, przyprawy, chili, aromaty) 0,6%, sól, cukier trzcinowy nierafinowany, natka pietruszki, papryka słodka w proszku, pieprz czarny, zioła prowansalskie, pieprz cayenne.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 272 kJ/65 kcal
- Tłuszcz: 2,86 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,43 g
- Węglowodany: 7,98 g
- - w tym cukry: 0,81 g
- Białko: 1,88 g
- Sól: 0,67 g
Kraj producenta: Polska
Producent: Wekownia
Waga: 490 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.